Συνεχίζεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ανατολικά της Καλαμάτας

Συνεχίζεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ανατολικά της Καλαμάτας

Αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, που περιλαμβάνει τη διευθέτηση των ρεμάτων Κερεζένια και Πολιτέικο Ι & ΙΙ, που εξελίσσεται στην Καλαμάτα και αναμένεται να θωρακίσει την ανατολική πόλη, έλαβε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη, επισκέφτηκε τα έργα και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του εργοταξίου, πολιτικό μηχανικό Θανάση Σπανό.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα διευθέτησης στα ρέματα Κερεζένια και Πολιτέικο Ι & ΙΙ στην ανατολική Καλαμάτα εξελίσσονται από την Κ/Ξ ΜΟΡΕΑΣ, στο πλαίσιο  ολοκλήρωσης του έργου της σύμβασης παραχώρησης του Αυτοκινητοδρόμου «Μορέας». Είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων, αφορούν παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 2,5 χιλιομέτρων, με το κόστος του εν λόγω σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου να αναμένεται να ξεπεράσει τα 17 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, την περίοδο αυτή έχουν ληφθεί σχετικά μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας σε τμήμα της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να εκκινήσει και οι εργασίες που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση στην περιοχή των Αρφαρών και του Πηδήματος, παρεμβάσεις που αφορούν τα ρέματα Μαζιά και Μουγγός.