ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Μεσσηνίας: «Ουδέν κρυπτόν»…

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Μεσσηνίας: «Ουδέν κρυπτόν»…

Ανακοίνωση για τη δημοπράτηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας» εξέδωσε η Αυτοδιοικητική Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Μεσσηνίας, σχολιάζοντας επ’ αυτού: «Ουδέν κρυπτόν».

Αναλυτικά σημειώνεται: «Χαιρετίζουμε την εξέλιξη δημοπράτησης του έργου ”Ενεργειακή Αναβάθμιση και Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας”, που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας. Κατά ένα μέρος η αλήθεια της εν λόγω δήλωσης… είναι αυτό που κρύβει. Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ την άνοιξη του 2019, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δεν αναφέρθηκε.

Είναι και ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης η υπερψήφιση μιας νέας προοδευτικής κυβέρνησης στις επερχόμενες εκλογές, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα οδηγήσει στη μακροπρόθεσμη ενεργειακή απεξάρτηση και τη μείωση του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους των Δήμων, των Συνδέσμων Ύδρευσης και των ΔΕΥΑ. Θα δοθεί πάλι η αναγκαία υποστήριξη στις Δημοτικές Ενεργειακές Κοινότητες (Δήμοι Σύνδεσμοι και ΔΕΥΑ) με βάση το καινοτόμο θεσμικό πλαίσιο των Ενεργειακών Κοινοτήτων του Ν. 4513/2018, που τους στέρησε η κυβέρνηση της Ν.Δ., προκειμένου να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο “πράσινο χώρο” για παραγωγή ενέργειας από ήλιο, αέρα ή και γεωθερμία».