Τροχαία: Οι παραβάσεις του Φεβρουαρίου στην Περ. Πελοποννήσου

Τροχαία: Οι παραβάσεις  του Φεβρουαρίου στην Περ. Πελοποννήσου

Ένα θανατηφόρο τροχαίο συνέβη το Φεβρουάριο σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου κι αυτό στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Σε όλη την Περιφέρεια καταγράφηκαν τον προηγούμενο μήνα 10 τροχαία με 11 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες) και συγκεκριμένα ένα θανατηφόρο με ένα νεκρό και 9 ελαφρά με 10 ελαφρά τραυματίες.

Έλεγχοι και παραβάσεις
Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία καταγράφηκε ένα θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεκρό και ένα ελαφρύ τροχαίο με έναν ελαφρά τραυματία.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και η παραβίαση προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων το Φεβρουάριο συγκροτήθηκαν 621 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.604 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 170 παραβάσεις. 

Στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 2.438 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.781 για υπερβολική ταχύτητα, 198 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 130 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 126 για ΚΤΕΟ, 71 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 26 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 46 για παραβίαση σηματοδότη, 26 για αντικανονικούς ελιγμούς, 20 για αντικανονικό προσπέρασμα, 12 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 2 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.