Βαρύ το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών

Βαρύ το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών

Συνεδρίαση είχε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσήνης, η οποία επισκιάστηκε από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Μάλιστα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, με τους συμβούλους να ζητούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και η χώρα μας να αποκτήσει ένα ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο.

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης το μοναδικό για το οποίο έγινε κάποια συζήτηση ήταν το ένατο, που αφορούσε στην τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Κοιμητηρίου Μεσσήνης.

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω τροποποίηση προέκυψε λόγω των 150 εντοιχισμένων οστεοκιβωτίων που τοποθετήθηκαν στο χώρο και, όπως ειπώθηκε ξανά, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Μάλιστα, ο δήμαρχος Μεσσήνης ανακοίνωσε ότι στα επόμενα δύο χρόνια τα οστεοκιβώτια θα ξεπεράσουν τα 1.000.

Κατά τη συζήτηση του θέματος υπήρξε ερώτηση -αντίδραση από τον Νίκο Χριστόφιλοπουλο για την επιλογή του επαγγελματία που έκανε τη συγκεκριμένη εργασία στο κοιμητήριο, χωρίς καν να ερωτηθούν οι επαγγελματίες της περιοχής για το αν θα μπορούσαν να προβούν στις κατασκευές.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος μαρμαράς είναι εξειδικευμένος στα μαρμάρινα εντοιχισμένα οστεοκιβώτια και έχει κατασκευάσει και σε άλλα κοιμητήρια της χώρας, με τον κ. Χριστοφιλόπουλο να εκτιμά ότι, επειδή τα μάρμαρα που χρησιμοποιήθηκαν «δεν είναι κάποιας ποιότητας», σε λίγο καιρό θα έχουν προβλήματα.

Τελικά, το θέμα υπερψηφίστηκε, με τις τιμές για τα συγκεκριμένα οστεοκιβώτια να ανέρχονται σε 800 ευρώ για 20 χρόνια και 60 ευρώ για τον ένα χρόνο.
Π.Μπ.