Αλ. Χαρίτσης: «Ανολοκλήρωτο παραμένει επί μία τετραετία κυβέρνησης Μητσοτάκη το Φιλιατρινό Φράγμα»

Αλ. Χαρίτσης: «Ανολοκλήρωτο παραμένει επί μία τετραετία κυβέρνησης Μητσοτάκη το Φιλιατρινό Φράγμα»

«Κραυγαλέα απόδειξη της αναποτελεσματικότητας και της έλλειψης στοιχειώδους σχεδιασμού του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη» χαρακτηρίζει με ερώτηση του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, την επί μία τετραετία μη ολοκλήρωση του Φιλιατρινού Φράγματος. Την ερώτηση συνυπογράφει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης.

«Το έργο κατασκευής του Φράγματος ολοκληρώθηκε το 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα εκπονήθηκαν οι μελέτες για την κατασκευή των αρδευτικών δικτύων που δεν είχαν προβλεφθεί (!) κατά τη δημοπράτησή του το 2008» επισημαίνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και προσθέτει: «Το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε το έργο των αρδευτικών δικτύων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 45.880.000 ευρώ».

Όπως τονίζει, όμως, ο κ. Χαρίτσης, «οι υποσχέσεις των διαδοχικών υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της Ν.Δ. επί μια τετραετία, στις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις περί άμεσης δημοπράτησης των δικτύων, ουδέποτε επαληθεύθηκαν. Αποτέλεσμα αυτών των τραγικών κυβερνητικών καθυστερήσεων είναι τα ύδατα που έχουν σωρευθεί στη λεκάνη του φράγματος, αντί να δώσουν τη λύση για την άρδευση των 35.000 στρεμμάτων καλλιεργειών του Τριφυλιακού κάμπου, να καταλήγουν στη θάλασσα. Και όλα αυτά εν μέσω των φαινομένων ανομβρίας των τελευταίων ετών που μαστίζουν τις καλλιέργειες, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής».

Τέλος, ο Μεσσήνιος βουλευτής ερωτά τον υπουργό: «Θα δώσετε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα περάτωσης των διαδικασιών απαλλοτριώσεων ώστε να δημοπρατηθεί το έργο των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος και να παραδοθεί, επιτέλους, ολοκληρωμένο στους Μεσσήνιους αγρότες;».