Αλ. Τσίπρας: Από την Καλαμάτα ένα ακόμα σίγουρο βήμα για την αλλαγή

Αλ. Τσίπρας: Από την Καλαμάτα ένα ακόμα  σίγουρο βήμα για την αλλαγή

Όπως τόνισε χθες στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας

Ο δρόμος προς τις εθνικές εκλογές όλο και… στενεύει και ο προεκλογικός πυρετός αρχίζει να χτυπά “κόκκινο”.

Χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Καλαμάτα, όπου και μίλησε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παραλίας, μπροστά σε πλήθος πολιτών της Μεσσηνίας.

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του χαιρετισμό εκ μέρους της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε η Μελίνα Μαυροειδή, ενώ εκ μέρους της Ν.Ε. Μεσσηνίας έγινε σύντομη παρέμβαση από το συντονιστή Γιώργο Μακρή.

Με κεντρικό σύνθημα το “Δικαιοσύνη παντού” και με αιχμή του δόρατος το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον περισσότερο ώριμος, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του περιγράφοντας τις θέσεις του κόμματός απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, σημειώνοντας, επιπλέον, ότι το επιτελικό κράτος συναντήθηκε στην κοιλάδα των Τεμπών.

“Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Η κυβέρνηση των ανισοτήτων και της αδικίας, η κυβέρνηση των υποκλοπών και της διαφθοράς, η κυβέρνηση της ακρίβειας και της εκτροπής, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Και θα λογοδοτήσει στο λαό. Δε θα τη σώσει το ψέμα, η διαστρέβλωση, η τοξικότητα» πρόσθεσε.

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα σε αυτά της οικονομίας, όπου η κατάσταση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες, με την ακρίβεια να έχει μετατρέψει την καθημερινότητα σε Γολγοθά και το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας να κυριαρχεί για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση, οι υπουργοί της και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ασχολούνται, σύμφωνα με τον ίδιο, με την τοξικότητα και το διχασμό, γιατί «δεν έχουν επιχειρήματα και απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, δε νιώθουν τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες».

Το διακύβευμα των εκλογών, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι ποιο κόμμα θα κερδίσει, αλλά ποια μέρα θα μας ξημερώσει. “Εάν θα συνεχίσουμε να βουλιάζουμε ή θα αλλάξουμε και προϋπόθεση της πολιτικής αλλαγής είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση”, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθως εξήγησε ότι πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση σημαίνει από την επόμενη μέρα «ένα σχέδιο ώστε να έχουμε αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη, ένα νέο σύστημα υγείας με ασφάλεια και προστασία για όλους και με περισσότερη δικαιοσύνη».

Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Δικαιοσύνη παντού, αυτό είναι το σύνθημά μας, αυτό είναι το όραμά μας και θα το κάνουμε πράξη με την ψήφο των πολιτών».

Αναφερόμενος στα θέματα του νομού, είπε ότι «δικαιοσύνη για τη Μεσσηνία σημαίνει: Ανακατεύθυνση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση των υποδομών που έχει ανάγκη. Με την εξαίρεση του Μιναγιώτικου φράγματος, κανένα έργο υποδομής δεν έχει ενταχθεί στο κρίσιμο αυτό χρηματοδοτικό πρόγραμμα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η περιφέρεια να είναι ο μεγάλος χαμένος αυτής της ιστορικής χρηματοδοτικής ευκαιρίας. Αυτό θα αλλάξει με αποφασιστική παρέμβαση της κυβέρνησής μας.

Σύνδεση με την Ιόνια Οδό και τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας και λειτουργία σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου με έμφαση στις εμπορικές μεταφορές. Αυτό θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στο εμπόριο και την τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των εμβληματικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης. Ταυτόχρονα, η αναβάθμιση και αξιοποίηση του λιμένα Καλαμάτας ως διαμετακομιστικού κέντρου για ολόκληρη την νότια Πελοπόννησο, θα αποτελέσει κύριο στόχο για την πρώτη τετραετία.

Έναρξη της κατασκευής και γρήγορη ολοκλήρωση του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος, που έχει βαλτώσει από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο αυτοκινητόδρομος Καλό Νερό – Τσακώνα, όπως και το Φιλιατρινό Φράγμα, εντάσσονται στις άμεσες προτεραιότητες της προοδευτικής κυβέρνησης, ενώ το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης, «προσωπικό στοίχημα» του κυρίου Μητσοτάκη, που παραμένει όμως ανεκτέλεστο, θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου Καλαμάτας, της σημαντικότερης πύλης εισόδου ξένων επισκεπτών στη νότια Πελοπόννησο, που εξαγγέλλει ο κύριος Μητσοτάκης κάθε φορά που επισκέπτεται την Καλαμάτα. Θα το κάνουμε πράξη και θα το εγκαινιάσουμε εμείς. Μαζί σας”.

Νωρίτερα χθες το πρωί ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην αγορά του Άργους και συνομίλησε με πολίτες, εργαζομένους, συνταξιούχους και επαγγελματίες, ενώ είχε την ευκαιρία να ακούσει τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ακρίβεια, υπέρογκοι λογαριασμοί, διάλυση του κοινωνικού κράτους είναι τα ζητήματα που έθιξαν.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το εργοστάσιο κατασκευής ηλιακών θερμοσιφώνων “Δήμας ΑΕΒΕ”. Εκεί ο κ. Τσίπρας γνωρίστηκε και συνομίλησε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και είδε από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής.

Τόνισε, δε, τη σημασία να υπάρχουν υγιείς και εξαγωγικές επιχειρήσεις που προσφέρουν καλούς μισθούς στους εργαζομένους, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Οι περισσότερες επιτυχημένες επιχειρήσεις έχουν έγνοια για τον εργαζόμενο. Διότι αν ο εργαζόμενος είναι δυσαρεστημένος, η επιχείρηση δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά”.

Α.Π.