Από την Καλαμάτα με το βλέμμα στο παγκόσμιο της Φουκουόκα Χρήστου και Νόρα Δράκου

Από την Καλαμάτα με το βλέμμα στο παγκόσμιο της Φουκουόκα Χρήστου και Νόρα Δράκου

Είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας, το οποίο σφύζει από ζωή, καθώς και κατά τη φετινή πασχαλινή περίοδο, εκτός από τα παιδιά των τοπικών συλλόγων Ναυτικό Όμιλο και Άργη Καλαμάτας, προσέλκυσε πολυμελείς αποστολές από άλλες περιοχές για προετοιμασία.

Η πόλη έχει την τιμή για μια ακόμη φορά να φιλοξενεί σπουδαίους πρωταθλητές της κολύμβησης, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει η παρουσία του Απόστολου Χρήστου και της Νόρας Δράκου. Η παρουσία τους εδώ είναι πολλαπλά σημαντική, αποτελώντας, μεταξύ άλλων, άμεση πηγή έμπνευσης για τα νεαρά παιδιά που έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο άθλημα. Μάλιστα, τα παιδιά του ΝΟΚ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις «συμβουλές» των κορυφαίων της πισίνας και να συζητήσουν διάφορες απορίες τους.

Το «Θ» είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει από κοντά με κάποιους από τους πρωταθλητές και τους προπονητές τους. Ο Παναγιώτης Βελέντζας είναι εδώ ως Ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός σύμβουλος του Ποσειδώνα Ιλισίων (ΚΟΠΙ), σε κοινή αποστολή με τον Ωκεανό, που περιλαμβάνει 40 παιδιά 13-23 ετών και θα μείνουν οκτώ συνολικά ημέρες έως το Μεγάλο Σάββατο. Υπό τις οδηγίες του προπονούνται, μεταξύ άλλων, οι Απόστολος και Γιάννης Χρήστου, ο Αποστόλης Παπαστάμος και Φαίδωνας Παπαευαγγέλου. Η περυσινή προετοιμασία του Απόστολου Χρήστου στην Καλαμάτα συνέβαλε σε μια χρονιά μεγάλης επιτυχίας, που περιλάμβανε δύο 5ες θέσεις στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης στα 50 και 100 ύπτιο, με ατομικά και πανελλήνια ρεκόρ, αλλά και παγκόσμιο ρεκόρ αγώνων που πέτυχε στον ημιτελικό. Επίσης, στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης ο Απόστολος Χρήστου ήταν ο νικητής στα 50 μ. ύπτιο και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ.

Φέτος ο πρωταθλητής μας ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο της Φουκουόκα (23-30/7), με στόχο να μπει στους τελικούς και από εκεί και πέρα τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση. Πρόκριση για την κορυφαία διοργάνωση έχει εξασφαλίσει και ο Αποστόλης Παπαστάμος, παράλληλα με μια θέση για το Πανευρωπαϊκό Νέων Κ23, για το οποίο κυνηγάει όριο και ο μικρός αδελφός Χρήστου, ο Γιάννης. Η αύξηση των χιλιομέτρων και της έντασης είναι ο στόχος από το συγκεκριμένο καμπ προετοιμασίας εξηγεί ο κ. Βελέντζας και είναι πολύ ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των αθλητών του. Ο ίδιος αναφέρεται και στις ικανοποιητικές συνθήκες διαμονής, προπόνησης και φιλοξενίας που βρήκε στην Καλαμάτα όλη η αποστολή και αυτή τη φορά, κάνοντας ειδική μνεία για τη συνεργασία με τα τοπικά σωματεία και τη βοήθεια ειδικά από τον Ποσειδώνα.

Ο Απόστολος Χρήστου μεταφέρει ότι προετοιμάζεται με πολύ καλή διάθεση, με την Καλαμάτα και το όλο κλίμα να τον εμπνέει θετικά, διαπιστώνοντας τη βελτίωσή του μέρα με τη μέρα. «Έχουμε αρκετό καιρό μέχρι τον Ιούλιο και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θέλω να κάνω μια καλή εμφάνιση και να είμαι στο τέλος ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα» οριοθετεί ο ίδιος το στόχο του. Παράλληλα τόσο για τον Απ. Χρήστου όσο και για τα άλλα μέλη της εθνικής ομάδας στόχος είναι να πιάσουν όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και παρ΄ότι παραδέχεται ότι δεν θα είναι κάτι εύκολο, εκτιμά ότι θα έχουμε αρκετές προκρίσεις.

Ο Γιάννης Χρήστου, μεταφέρει ότι με το μεγάλωμα του εθνικού γκρουπ και τις εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν βγαίνει πιο ευχάριστα η προπόνηση, ενώ η σκληρή προσπάθεια που καταβάλουν όλοι έχει αποτελέσματα.

Παρά την κούραση, ο Φαίδωνας Παπαευαγγέλου, είναι κι αυτός πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη της προετοιμασίας και εκφράζει την πεποίθηση ότι θα βγει κάτι πολύ καλό τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Η πρωταθλήτρια Νόρα Δράκου επέστρεψε μόνιμα στη γενέτειρά της την Πάτρα και ήρθε στην Καλαμάτα με την 13μελή αποστολή του ΝΟΠ για το καμπ που διαρκεί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο προπονητής Λευτέρης Μήτρακας τονίζει ότι είναι σημαντικό για την ομάδα του η ευκαιρία να προπονηθεί σε ανοικτό κολυμβητήριο, ενώ κάνει λόγο για ωραίο περιβάλλον, καλές σχέσεις με όλους και ιδανική φιλοξενία στο ξενοδοχείο και στην πισίνα για τις προπονήσεις.

Όσο για τους στόχους της Νόρας Δράκου, ο κ. Μήτρακας κάνει λόγο για «κρυφό όνειρο» την πρόκριση σε τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Ιαπωνίας, όπου η πρωταθλήτριά μας θα αγωνιστεί στα 50 ύπτιο και ελεύθερο, στα 100 ύπτιο και στις σκυτάλες με την εθνική ομάδα. Θεωρεί εφικτή την πρόκριση στον ημιτελικό και η κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ. Η ίδια η Νόρα Δράκου, ανέφερε στο «Θ»: «Η προετοιμασία μου πάει πολύ καλά και όλα κυλούν ομαλά εδώ στην Καλαμάτα, όπου έχω και πολλούς φίλους. Είναι εξαιρετική πόλη και αγαπημένο μέρος για προετοιμασία. Οι συνθήκες προπόνησης είναι όπως πρέπει, με τους νέους βατήρες, πολλές διαδρομές και χωρίς εμπόδια.

Για μένα είναι μια χρονιά με αρκετές απαιτήσεις, καθώς έχω το όριο για το παγκόσμιο από πέρυσι. Στόχος μου είναι να κυνηγήσω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή ένα χρόνο κοντά σε αυτό». 
Χ.Ε.