Αστυνομική επιχείρηση με 17 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Αστυνομική επιχείρηση με 17 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Τρία άτομα για κλοπή και απόπειρα συνελήφθησαν στην Καλαμάτα


Τρία άτομα για κλοπή και απόπειρα συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι και στους πέντε νομούς σε 1.097 άτομα, εκ των οποίων 840 ήταν Έλληνες και 257 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 717 οχήματα.  Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 113 άτομα, από τα οποία 79 ήταν Έλληνες και 34 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 69 άτομα. Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 17 άτομα για διάφορα αδικήματα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 305 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
-Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα ένας 67χρονος στην Καλαμάτα, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 31,8 γραμμάρια χασίς, ένας 22χρονος στην Καλαμάτα καθώς είχε 10 γραμμάρια χασίς, ένας 68χρονος επίσης στην Καλαμάτα με 0,8 γραμμάρια χασίς και ένας 38χρονος στο Πλατύ με 1 γραμμάριο ηρωίνης

-Δύο άτομα για κλοπή. Το απόγευμα της Πέμπτης ένας 19χρονος κι ένας 22χρονος αφαίρεσαν από περιοχή της Καλαμάτας ένα ποδήλατο, το οποίο ήταν κλειδωμένο. Καθώς έγιναν αντιληπτοί, ενημερώθηκε η Αστυνομία και λίγη ώρα μετά αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

-Ένας 53χρονος για απόπειρα κλοπής. Ο 53χρονος τα ξημερώματα της Τετάρτης αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι ισόγειας υπερυψωμένης κατοικίας στην Καλαμάτα και προσπάθησε να αφαιρέσει είδη ένδυσης. Έγινε, όμως, αντιληπτός από τον ένοικο του σπιτιού και αφού άφησε τα ρούχα που ετοιμαζόταν να κλέψει, τράπηκε σε φυγή. Την Πέμπτη εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και συνελήφθη.

-Δύο άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Έξι Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.
Β.Β.