Δήμος Μεσσήνης: Οι εξελίξεις σε έργα και το Τελωνείο της Μπούκας

Δήμος Μεσσήνης: Οι εξελίξεις σε έργα και το Τελωνείο της Μπούκας

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης μίλησε και για έργα του Δήμου που είτε είναι σε εξέλιξη είτε θα ξεκινήσουν, ενώ απάντησε και σε ερώτηση για το κτήριο του Τελωνείου της Μπούκας, καθώς αυτή τη στιγμή είναι στην επικαιρότητα έπειτα από κινήσεις πολιτών.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στο Φιλοσοφικό Κέντρο. Όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό έργο, αφού θα δημιουργήσει ένα σημείο αναφοράς για το Δήμο, «θα είναι ένα πολιτιστικό κέντρο που θα δώσει διέξοδο, όχι μόνο στους κατοίκους της πόλης, αλλά σε όλους τους δημότες».

Δίπλα από το Φιλοσοφικό Κέντρο υλοποιείται, και βρίσκεται προς το τέλος, το νέο Νηπιαγωγείο της πόλης, που θα είναι το 4ο. Το συγκεκριμένο έργο, εξήγησε ο δήμαρχος, κατασκευάζεται από τις Κτιριακές Υποδομές και θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα. Ως εκ τούτου, από το Σεπτέμβριο θα αποσυμφορηθεί το 2ο Νηπιαγωγείο που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί το νέο σχολείο.

Για το Βιολογικό του Πεταλιδίου, ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε ότι ακολουθεί η δημοπράτηση του πρώτου υποέργου που αφορά στα δίκτυα, ενώ εκτίμησε ότι, αν όλα πάνε καλά, μέσα στο καλοκαίρι θα υπογραφεί η σύμβαση.

Τέλος, αναφερόμενος στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Μεσσήνης, δήλωσε ότι το έργο πηγαίνει πάρα πολύ καλά, με τις παρεμβάσεις να γίνονται σε πέντε σημεία.

Το ένα, όπως είπε, έχει σχεδόν περατωθεί, αυτή τη στιγμή περατώνεται η μεγάλη παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο του σιντριβανιού στην κεντρική πλατεία, καθώς και στον πεζόδρομο της Πλάτωνος.

Απομένει, είπε, η διασύνδεση των δύο πλατειών με πλακόστρωτο και, τέλος, η διαπλάτυνση και η αναβάθμιση των πεζοδρομίων της οδού Μπούκας.

Έκανε, δε, γνωστό ότι θα αντικατασταθεί μέσα στο καλοκαίρι ο μηχανισμός του σιντριβανιού. 

Το Τελωνείο
Σχετικά με το Τελωνείο Μπούκας, ο δήμαρχος Μεσσήνης απάντησε ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει ανταλλάξει αλληλογραφία και με την Κτηματική Υπηρεσία Καλαμάτας και με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, όπως και με την ΕΤΑΔ.

Τελευταία εξέλιξη, ανέφερε, ήταν από την ΕΤΑΔ, που προτείνει να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για παραχώρηση του κτηρίου, όμως θα πρέπει να υπάρχει αντίτιμο.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, στο επόμενο Συμβούλιο το θέμα θα συζητηθεί, προκειμένου το κτήριο να παραχωρηθεί στο Δήμο και να γίνουν κάποιες σωστικές επεμβάσεις, ενώ πρόσθεσε ότι γίνονται κινήσεις ώστε να χαρακτηριστεί ως μνημείο.
Π.Μπ.