Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας-Παράρτημα Τριφυλίας: Ενθουσίασαν τα παραμύθια σε δώδεκα διαφορετικές γλώσσες

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας-Παράρτημα Τριφυλίας: Ενθουσίασαν τα παραμύθια  σε δώδεκα διαφορετικές γλώσσες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, η εκδήλωση για το παιδικό βιβλίο, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Παιδικού Βιβλίου.

Από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 2.00 μετά το μεσημέρι οι επισκέπτες άκουσαν παραμύθια σε δώδεκα διαφορετικές γλώσσες από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας και της Πυλίας. Συγκεκριμένα, αφηγήθηκαν παραμύθια είτε στη μητρική τους γλώσσα είτε σε γλώσσα που διδάσκουν ή μαθαίνουν οι: Anka Tzortzini, Άννα-Μαρία Στυλιανού, Γαρυφαλλιά Τεριζάκη, Dominique Pardieux, Donna Leventakis, Ελεονώρα Χατζιτζάνου (μαθήτρια Γ’ Δημ.), Θεοδώρα Χατζιτζάνου (μαθήτρια Α΄ Δημ.), Ιωάννα Τασοπούλου (μαθήτρια Β’ Γυμν.), Klaudia Delmer, Λαμπρινή Δημητρίου, Μαρία Μιχαήλ, Νίκη Πετροπούλου, Olga Martynenko, Petra Tzortzini, Sofia Dimopoulos, Χριστίνα Κουρτεσάκη, Χριστίνα Στριμπάκου και Βίβιαν Τσαγκάρη.

Μητέρες, γιαγιάδες, μαθήτριες, δασκάλες, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα του Παραρτήματος Τριφυλίας και διάβασαν σε: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, ρουμανικά, πολωνικά, γερμανικά, τσέχικα, ρωσικά, στη νιγηριανή διάλεκτο Edo Benin και στα κυπριακά, ενώ τις αφηγήσεις πλαισίωσε μουσικά η κα Χριστίνα Κουρτεσάκη με μελωδίες στο αρμόνιο.

Ήταν τόσος ο ενθουσιασμός των παρευρισκόμενων και η επιθυμία να επαναληφθεί η εκδήλωση, ώστε η «Βιβλιοθήκη Τριφυλίας» προγραμματίζει ήδη παρόμοια δράση στις 7 Μαΐου στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων. Αυτή τη φορά το θέμα των βιβλίων που θα διαβαστούν, σε διάφορες γλώσσες επίσης, θα είναι η «μητέρα», με αφορμή την Εορτή της Μητέρας στις 14 Μαΐου.