Δ.Σ. Τριφυλίας: Τη σύγκλησή του ζητούν Δημοτικοί Σύμβουλοι της Τριφυλίας

Δ.Σ. Τριφυλίας: Τη σύγκλησή του ζητούν Δημοτικοί Σύμβουλοι της Τριφυλίας

Τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας με θέμα τη «Σύνταξη και ψήφιση Προϋπολογισμού 2023» ζητούν με επιστολή τους προς το προεδρείο του ΔΣ Τριφυλίας οι Δημήτρης Δριμής, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Αλευράς, και Αγγελής Κοροβίλας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο έγγραφό τους: “Έχοντας υπόψη την αδικαιολόγητη και εφέτος καθυστέρηση εισαγωγής και ψήφισης Προϋπολογισμού 2023, με ευθύνη των αρμόδιων και υπόχρεων για τούτο οργάνων του Δήμου (Εκτελεστικής Επιτροπής – Οικονομικής Επιτροπής), το γεγονός ότι η ύπαρξη Προϋπολογισμού είναι αναγκαία προϋπόθεση, για την ομαλή λειτουργία του Δήμου και των παρεχόμενων υπηρεσιών και έργων προς τους δημότες, το γεγονός ότι από 1ης Απριλίου 2023, λόγω έλλειψης Προϋπολογισμού, ο Δήμος υπολειτουργεί καθώς επιτρέπονται μόνο υποχρεωτικές δαπάνες και δαπάνες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών και επισκευών, το ν. 4172/2013, άρθρο 77 «Προϋπολογισμός Δήμων», όπως ισχύει, και το ν. 3852/2010 άρθρο 266,

Σας καλούμε, για άλλη μια φορά, να συγκαλέσετε το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα: «Σύνταξη και ψήφιση Προϋπολογισμού 2023».

Σας καλούμε, τέλος:

α) Να καλέσετε στη συνεδρίαση, σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 69 του ν. 3852/2010, τους αρμόδιους με τον Προϋπολογισμό δημοτικούς υπαλλήλους προκειμένου να παράσχουν πληροφορίες σχετικές με το θέμα.
β) Να καλέσετε στη συνεδρίαση τους Πρόεδρους των Κοινοτήτων μας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Δημήτρης Δριμής, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Αλευράς, Αγγελής Κοροβίλας.