Δύο θανατηφόρα τροχαία σημάδεψαν το Μάρτιο στη Μεσσηνία

Δύο θανατηφόρα τροχαία  σημάδεψαν το Μάρτιο στη Μεσσηνία

Πάνω από 2.600 οι επικίνδυνες παραβάσεις σε όλη την Περιφέρεια

Με δύο θανατηφόρα τροχαία με ισάριθμους συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους, σημαδεύτηκε ο Μάρτιος για τη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν 22 τροχαία με 27 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ειδικότερα: τέσσερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με τέσσερις νεκρούς, τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τρεις σοβαρά τραυματίες και 15 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 20 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία καταγράφηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα με δύο νεκρούς, ένα σοβαρό τροχαίο με ένα σοβαρά τραυματία και τέσσερα ελαφρά τροχαία με τέσσερις ελαφρά τραυματίες.

Παραβάσεις

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν: Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και υπερβολική ταχύτητα.

Επίσης, το Μάρτιο συγκροτήθηκαν 604 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12.017 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 166 παραβάσεις.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 2.651 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.775 για υπερβολική ταχύτητα, 180 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 293 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 147 για ΚΤΕΟ, 94 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 57 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 35 για παραβίαση σηματοδότη, 27 για αντικανονικούς ελιγμούς, 31 για αντικανονικό προσπέρασμα, 3 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 9 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη