ΕΦΕΤ: Ανάκληση σταφίδας για τοξίνες σε υψηλά επίπεδα

ΕΦΕΤ: Ανάκληση σταφίδας για τοξίνες σε υψηλά επίπεδα

Στην ανάκληση γνωστής σταφίδας προχώρησε η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος, ενημερώνοντας παράλληλα τον ΕΦΕΤ. Όπως έγινε γνωστό στις συσκευασίες της συγκεκριμένης σταφίδας βρέθηκαν επικίνδυνες τοξίνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, στις συγκεκριμένες σταφίδες έχει εντοπιστεί ωχρατοξίνη Α σε υψηλά επίπεδα.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ
«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από την επιχείρηση “ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ” ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ότι σε συνέχεια αυτοελέγχου, έχει προβεί σε ανάκληση σταφίδας λόγω παρουσίας ωχρατοξίνης Α σε συγκέντρωση ανώτερη του νομοθετημένου ορίου.

Η ανάκληση αφορά το προϊόν “ΑΒ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 375ΓΡ” με ημερομηνία λήξης 28/02/2024 και κωδικό παρτίδας L240228.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την συγκεκριμένη παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».


Η ανακοίνωση της εταιρίας
Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως εκείνες ορίζονται από την νομοθεσία, προχώρησε στην άμεση απόσυρση του προϊόντος «ΑΒ ΕΛΛ.ΓΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 375ΓΡ» με ημερομηνία λήξης 28/2/2024 και κωδικό παρτίδας L240228, που παράγεται από την εταιρεία ΣΔΟΥΚΟΣ Α.Ε., καθώς σε αυτή και μόνο την παρτίδα ανιχνεύθηκε μυκοτοξίνη – ωχρατοξίνη Α –  άνω του νομοθετημένου ορίου.

Η εταιρεία, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της απέναντι στην νομοθεσία και σε συμφωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες της, απέσυρε άμεσα το σύνολο της συγκεκριμένης μόνο παρτίδας από τα ράφια όλων των καταστημάτων του δικτύου της. Επιπλέον, καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας να μην το καταναλώσουν και εφόσον το επιθυμούν να προσέλθουν στο πλησιέστερο κατάστημα του δικτύου της ΑΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία επιστροφής του.

Newsit.gr