Ενεργειακά αυτόνομο το Δημοτικό Σχολείο Βέργας

Ενεργειακά αυτόνομο  το Δημοτικό Σχολείο Βέργας

Συνεργασία με τη διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. είχε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε, τις επόμενες μέρες ξεκινά το έργο υγρομόνωσης και θερμομόνωσης στο πρώην Πολυκλαδικό, προϋπολογισμού άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Επίσης, όσον αφορά στα κτήρια των πρώην Δημοτικών Σχολείων σε Άνω και Κάτω Άμφεια, υπάρχει συνεργασία προκειμένου να εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση και να υλοποιηθούν πρόσθετες παρεμβάσεις.

Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του έργου ψύξης – θέρμανσης στο Κλειστό Γυμναστήριο της «Τέντας», μένει η σύνδεση με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

dav

Τέλος, ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του κ. Βασιλόπουλου στο Δημοτικό Σχολείο Βέργας, καθώς υπάρχει πλέον μελέτη για τη μετατροπή του σε ένα ενεργειακά αυτόνομο κτήριο. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 364.000 ευρώ, το οποίο -όπως τόνισε ο δήμαρχος- έπειτα από προσωπική παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη στήριξη του προέδρου της ΚΤΥΠ, Τίμου Κατσίπου και του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, Θανάση Γιάνναρη, στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση.