Ενημερωτική ημερίδα για Ελληνική Επιχειρηματικότητα από τη Σχολή Διοίκησης

Ενημερωτική ημερίδα για Ελληνική Επιχειρηματικότητα από τη Σχολή Διοίκησης

Η ημερίδα γύρω από τις προοπτικές και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η ελληνική επιχειρηματικότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 25 Απριλίου, στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Διοργανώτρια ήταν η Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο, στοχεύοντας στην ανάδειξη ορθών πρακτικών για την ανάπτυξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας στις μέρες μας, αλλά και στο πώς η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορεί να σταθεί αρωγός σε αυτή την κατεύθυνση. 

Στο πολυπληθές από φοιτητές ακροατήριο χαιρετισμό απηύθυναν ο κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Κατσής, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Κοινή θέση των παραπάνω ήταν ότι τα σημερινά δεδομένα στην επιχειρηματικότητα έχουν τροποποιηθεί αρκετά από αυτά που ίσχυαν κάποια χρόνια νωρίτερα. Όπως εξήγησαν, άλλωστε, σε αυτή τη «νέα εποχή» καταλυτικό ρόλο παίζει η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσα από την οποία η παραγόμενη καινοτομία και νέα γνώση είναι δυνατόν να ενισχύσουν την πρόοδο της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας έτσι τη δυναμική και αειφορία τόσο της πόλης όσο και της χώρας ευρύτερα.

Στο κύριο μέρος της ημερίδας έλαβαν μέρος ως ομιλητές ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Θανάσης Κυριαζής, ο πρώην τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Χαρίτσης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας Δημήτρης Βέργαδος, ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και στελέχη εταιρειών.

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2ο Φοιτητικό Συνέδριο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα στις αρχές Ιουνίου.

Χρ.Μ.