Ενημερωτική συνάντηση δημάρχου Μεσσήνης με διευθυντή και τομεάρχη ΔΕΔΔΗΕ

Ενημερωτική συνάντηση δημάρχου Μεσσήνης με διευθυντή και τομεάρχη ΔΕΔΔΗΕ

Ενημερωτική συνάντηση είχαν χθες με το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, στο γραφείο του ο διευθυντής και ο τομεάρχης ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Καλαμάτας, Γιώργος Καράμπελας και Απόστολος Νικολόπουλος αντίστοιχα.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ στο Δήμο, καθώς και όσα πρόκειται να γίνουν στο επόμενο διάστημα, συμμετέσχε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σπύρος Κοντοθανάσης.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου από το Ασπρόχωμα έως τη Μεσσήνη και το Σάββατο 8 Απριλίου τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία οι δύο νέες γραμμές μέσης τάσης. Πρόκειται για τμήμα έργου προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, για το οποίο υπολείπονται εργασίες εναέριου δικτύου. Στις προσεχείς ημέρες δε, θα γίνει η σύνδεση, θωρακίζοντας τη Μεσσήνη με ένα αξιόπιστο δίκτυο για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον.

Κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας Δήμου Μεσσήνης με ΔΕΔΔΗΕ, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης εντός της πόλης της Μεσσήνης. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται υπογειοποίηση χαμηλής τάσης σε μήκος 18 χλμ. και μέσης τάσης σε μήκος 8 χλμ. δικτύου.

Επίσης, στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της ΔΕΔΔΗΕ είναι η υπογειοποίηση ηλεκτρικών καλωδίων στις περιοχές της Αρχαίας Μεσσήνης και του Πεταλιδίου.

Ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι τα εν λόγω έργα εκσυγχρονίζουν και αναβαθμίζουν αισθητικά την πόλη, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο υπογειοποίησης των ηλεκτρικών δικτύων στο Δήμο. Ακολούθως, ενημέρωσε πως αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες ανάπλασης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου «Open Mall» στη Μεσσήνη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει άριστη συνεργασία και συντονισμός ενεργειών με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, για τα σημεία παρεμβάσεων και τις προτεραιότητες εργασιών.