Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας: «Στα σκαριά» η δημιουργία Ομοσπονδίας Γονέων Πελοποννήσου

Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας: «Στα σκαριά» η δημιουργία  Ομοσπονδίας Γονέων Πελοποννήσου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Παναγιώτη Κατηφέ και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη, πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων του Δήμου.

Κατά τη συνάντηση, που έλαβε μέρος στο ιστορικό Μπενάκειο – 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και υγιεινή της σχολικής κοινότητας, τη σχολική στέγη, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της εκπαίδευσης, την κατηγοριοποίηση των σχολείων και άλλα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατηφές τόνισε ότι σήμερα είναι επιτακτικότερο από κάθε άλλη εποχή να μαζικοποιηθούν οι Σύλλογοι Γονέων και να αποκτήσουν διεκδικητικό περιεχόμενο στη δράση τους. Επικρότησε δε το γεγονός ότι η Ένωση Γονέων Καλαμάτας έχει πολύ δυναμικό χαρακτήρα, ενώ είναι μια δραστήρια Ένωση με πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που έφεραν πιο κοντά τους γονείς, όπως το φεστιβάλ που διοργανώθηκε πρόσφατα.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συχνή επικοινωνία που έχει με το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων για τη δημιουργία Ομοσπονδίας Γονέων Πελοποννήσου, ένας στόχος ο οποίος με τη βοήθεια της Ανώτατης Συνομοσπονδίας και του υπεύθυνου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Στέλιου Μπούσουλα, πρόκειται για πρώτη φορά να υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.