Η 26η Συνάντηση Χορωδιακής Θρησκευτικής Μουσικής στην Καλαμάτα

Η 26η Συνάντηση Χορωδιακής Θρησκευτικής Μουσικής στην Καλαμάτα

Στον Παμμεγέθη Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου η 26η Συνάντηση Χορωδιακής Θρησκευτικής Μουσικής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Η Συνάντηση Χορωδιακής Θρησκευτικής Μουσικής αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Καλαμάτας και τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στην φετινή Συνάντηση έλαβαν μέρος η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Σιάχου, η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας “Ορφέας” υπό την διεύθυνση του κ. Ιβάν Μάτζαρη, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής υπό την διεύθυνση του κ. Χρήστου Κουτσονίκα και το Μουσικό Σύνολο “EQUABILI” υπό την διεύθυνση του κ. Αγαθαγγέλου Γεωργακάτου.

Η εκδήλωση περατώθηκε με τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου ο οποίος ευχαρίστησε τους διευθύνοντες τις Χορωδίες και τους παριστάμενους τοπικούς άρχοντες, τους Βουλευτές κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο και Μίλτο Χρυσομάλλη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο, τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Ανδρέα Τσουκαλά και Στάθη Αναστασόπουλο, την Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Αντωνία Μπούζα και την Πρόεδρο του Ιδρύματος “Γεώργιος και Βικτώρια Καρέλια” κ. Βίκυ Καρέλια για την χορηγία της εκδήλωσης.