Ιούνιο οι δεσμευτικές προσφορές για το Μιναγιώτικο φράγμα

Ιούνιο οι δεσμευτικές προσφορές  για το Μιναγιώτικο φράγμα

Τον Ιούνιο προβλέπεται η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τα δύο πρώτα αρδευτικά έργα μέσω Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τα δίκτυα Ταυρωπού στην Καρδίτσα, προϋπολογισμού 159,65 εκατ., και το φράγμα Μιναγιώτικο στην Πύλο, προϋπολογισμού 135,08 εκατ. ευρώ, με βάση το νέο επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «powergame.gr».

Το έργο κατασκευής και λειτουργίας του Μιναγιώτικου φράγματος και του αρδευτικού δικτύου σε περιοχές του Δήμου Πύλου – Νέστορος εγκρίθηκε τον περασμένο Μάρτιο (μαζί με άλλα που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0».) από τη διυπουργική των ΣΔΙΤ. Η διάρκεια της σύμπραξης θα ανέρχεται κατά το μέγιστο σε 25 έτη.

Ανταγωνιστικός διάλογος
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την τρέχουσα εβδομάδα οι τρεις κοινοπραξίες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τ.Ε. ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – INTRAKAT – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. και ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ A.E., που έχουν περάσει στη β’ φάση των διαγωνισμών, θα λάβουν επιστολή από την επιτροπή για τη διενέργεια του ανταγωνιστικού διαλόγου ­η απόφαση για τη συγκρότηση της επιτροπής δημοσιοποιήθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη-, προκειμένου να σχολιάσουν τις βασικές παραμέτρους σχεδιασμού των δύο έργων και, παράλληλα, να καταθέσουν προτάσεις, μελέτες και λύσεις για την οριστικοποίηση του βασικού σχεδιασμού των έργων, καθώς και για τη νομική και χρηματοοικονομική οργάνωσή τους.

Δεσμευτικές προσφορές
Υπολογίζεται ότι πριν από τις εθνικές εκλογές ο ανταγωνιστικός διάλογος θα έχει ολοκληρωθεί, ώστε οι διαγωνισμοί να περάσουν στην τελευταία τους φάση, την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, που προβλέπεται να γίνει εντός του Ιουνίου.

Για το σύνολο των έργων ΣΔΙΤ που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρεί στην πρόσληψη συμβούλου τεχνικής υποστήριξης μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Η προθεσμία για την υποβολή φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπνέει την Παρασκευή, 28 Απριλίου, στις 5.00 το απόγευμα, ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των φακέλων θα γίνει την Τρίτη 2 Μαΐου και ώρα 3.00 μετά το μεσημέρι.