Καλαμάτα ’80: Το όνειρο έγινε πραγματικότητα, αλλά χρειάζεται νέο Κλειστό

Καλαμάτα ’80: Το όνειρο έγινε πραγματικότητα, αλλά χρειάζεται νέο Κλειστό

Η Καλαμάτα ‘80 πανηγύρισε την άνοδο στην Volley League για πρώτη φορά στην ιστορία της, με τον ακραίο και αρχηγό της ομάδας Κώστα Δαλακούρα και τον κεντρικό Νίκο Χριστόφα να μιλούν στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, volleyball.gr, για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα…

Ο ακραίος και αρχηγός της Καλαμάτας ‘80 Κώστας Δαλακούρας δήλωσε: «Η άνοδος ήρθε ιδανικά, στην έδρα μας και σε γεμάτο γήπεδο. Ήταν αυτό που θέλαμε πραγματικά. Άγχος υπήρχε και για τις δύο ομάδες, αλλά δείξαμε όλη τη χρονιά συνέπεια στην απόδοσή μας. Είχαμε εμπιστοσύνη και με την βοήθεια του κόσμου που ήταν πάντα δίπλα μας θα φτάναμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι ομάδες από την επαρχία πρέπει να είναι στις μεγάλες κατηγορίες. Βλέπουμε γεμάτα γήπεδα και ειδικά στην Καλαμάτα σχεδόν σε όλα τα ματς το γήπεδο ήταν γεμάτο και σήμερα (σ.σ. 19/4/2023) υπήρχε κόσμος από την μία άκρη στην άλλη. Είναι πολύ σημαντικό και για έναν αθλητή να το ζει, το θυμάμαι παλιότερα και με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ο κόσμος στην επαρχία μπορεί να γεμίζει κάθε Σάββατο το γήπεδο. Θέλω να αφιερώσω την άνοδο στην οικογένειά μου που είναι δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα, στον κόσμο της πόλης και ιδιαίτερα στους διοικούντες του συλλόγου που είχαν ως όνειρο την άνοδο. Η Καλαμάτα ‘80 πιστεύω θα είναι σύλλογος πρότυπο στην Volley League».

Ο κεντρικός της Καλαμάτας 80 Νίκος Χριστόφας τόνισε: «Σίγουρα υπήρχε άγχος αλλά ήταν παραγωγικό. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, ο κόσμος είχε ενέργεια και μας βοήθησε καθοριστικά. Είχαμε κάποιες ατυχίες μέχρι το τέλος ειδικά με τον τραυματισμό με τον Βιέτο, χτύπησα και εγώ αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε μετά από …40 κύματα. Δεν ήταν μόνο φετινός ο στόχος, αλλά από πέρυσι που χάσαμε την άνοδο στην Ορεστιάδα. Φέτος ήμασταν καλύτερη ομάδα, δεν μας έκατσε η ισοβαθμία με την Α.Ε.Κ. αλλά το κυνηγήσαμε στα πλέι οφ και ήμασταν αποφασιστικοί ως το τέλος. Μία μεγάλη επιτυχία και για την διοίκηση, ειδικά για τον Γιάννη Μπουσούνη που το είχε ως όνειρο και τώρα που έχει αναλάβει ο γιος του Δήμος, όλοι μαζί τα καταφέραμε».

Π. Μουστάκης: Αφιερωμένη η άνοδος σε Κασκούτη, Μπουσούνη
«Στο παράδεισο άρχισε το γλέντι… Οι Γιάννηδές μας που οραματίστηκαν και μπήκαν μπροστά, από το 2003 ο Κασκούτης και στη συνέχεια από το 2015 ο Μπουσούνης και που τόσο άδικα και νωρίς τους χάσαμε, έχουν κάθε λόγο να νοιώθουν δικαιωμένοι… Η άνοδος είναι αφιερωμένη σε αυτούς…» ανέφερε σε ανάρτησή του ο παράγοντας της Καλαμάτας ’80, Παναγιώτης Μουστάκης, ο οποίος έχει, μεταξύ άλλων, αιχμαλωτίσει με τον φωτογραφικό του φακό όλο το «ταξίδι» των «Λύκων» έως την τεράστια προχθεσινή επιτυχία.

Δήμαρχος Καλαμάτας: Μεγάλη στιγμή για τον αθλητισμό της πόλης μας
«Είναι μία μεγάλη στιγμή για την Καλαμάτα και τον αθλητισμό της! Συγχαρητήρια σε προπονητές, παίκτες, παράγοντες και τον φίλαθλο κόσμο της πόλης που κατέκλυσε το κλειστό της Παραλίας και ώθησε, πάντα σε φίλαθλα πλαίσια, την Καλαμάτα ’80 στη σπουδαία αυτή επιτυχία!», ανέφερε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σημειώνοντας ακόμη ότι ο Δήμος Καλαμάτας στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς την προσπάθεια της «Καλαμάτα ‘80», όπως πράττει και με όλες τις τοπικές ομάδες που αγωνίζονται σε εθνικά πρωταθλήματα.

Συγχαρητήρια από …παντού
Ο πρόεδρος, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, και το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π. «εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους ανθρώπους της διοίκησης, στην τεχνική ηγεσία και στους αθλητές της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ‘80,  για την σπουδαία και δίκαιη άνοδο της ανδρικής ομάδας Βόλεϊ στην Volley League.

Μέσα από μια εντυπωσιακή πορεία, σκληρή δουλειά από όλους, η ομάδα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ’80 πανηγυρίζει από χθες, την τεράστια επιτυχία της και την επίτευξη των στόχων της.

Ευχόμαστε καλή πορεία και στην νέα αθλητική χρονιά στα σαλόνια του Ανδρικού Βόλεϊ, εκπροσωπώντας το Πελοποννησιακό και ειδικότερα το Μεσσηνιακό άθλημα της Πετοσφαίρισης».

Μεσσηνιακός: Μπράβο στην ομάδα βόλεϊ του ΑΟ Καλαμάτα ‘80
Ο Μεσσηνιακός ήταν στο μακρινό 1988 ο προηγούμενος εκπρόσωπος του νομού μας στην Α1, με τους υπεύθυνους να αναφέρουν σε συγχαρητήρια ανακοίνωσή τους: «Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα βόλεϊ του ΑΟ Καλαμάτα ’80, καθώς και σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, για την άνοδο στη Volley League ανδρών, στην οποία θα αγωνίζεται καλαματιανή ομάδα μετά από 35 χρόνια.

Η επιτυχία της θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον αθλητισμό της Καλαμάτας (αφού εκτός των άλλων, θα προσελκύσει και τα νέα παιδιά στο άθλημα), αλλά η υποστήριξή της από εκατοντάδες παλαιούς και νέους φίλους του βόλεϊ θα καταστήσει επιτακτική την ανάγκη για την κατασκευή ενός Παλαί ντε Σπορ που θα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες εκδηλώσεις και πολλούς θεατές.

«Λύκοι» με τα πράσινα» καλές επιτυχίες στα σαλόνια του ανδρικού βόλεϊ!».

Απόλλων Καλαμάτας: Αξίζατε την άνοδο
Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα δίνει τη δική της «μάχη» για άνοδο στη Volley League και σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια στην ανδρική ομάδα της πόλης μας που θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στηνΑ1! Μπράβο ομάδα! Αξίζατε την άνοδο!».

Ακρίτας: Ιδιαίτερα συγχαρητήρια σε Ντάκουρη, Δαλακούρα, Μαντέκα
Και ειδικούς λόγους για να μοιραστεί τη χαρά της ανόδου έχει ο Ακρίτας Καλαμάτας: «Τα θερμά  συγχαρητήρια από την οικογένεια του ΑΟ Ακρίτα στους αθλητές, το τεχνικό team και το ΔΣ της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ‘80 για την πανάξια άνοδο της στην Volley League Ανδρών.

Ιδιαίτερη αναφορά σε τρία μέλη της που τίμησαν τον σύλλογό μας από τη θέση του προπονητή.

Τους κ. ΝΤΑΚΟΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, κ. ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ ΚΩΝ/ΝΟ και κ. ΜΑΝΤΕΚΑ ΙΩΑΝΝΗ. Τους ευχόμαστε ολόψυχα τα καλύτερα!».

Δημήτρης Μπούχαλης: Η ευθύνη για νέο κλειστό μας βαραίνει όλους
Αξιοσημείωτη είναι τέλος η ανάρτηση του πρώην αντιδημάρχου Καλαμάτας, Δημήτρη Μπούχαλη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφέρει τα εξής: «39 χρόνια μετά την άνοδο για πρώτη φορά στην Α΄ Εθνική, της ομάδας Βόλεϊ του Ιστορικού Μεσσηνιακού Γ.Σ. Καλαμάτας 1888-Τμήμα Βόλεϊ 1928, επί προεδρίας του σπουδαίου ανθρώπου, επιχειρηματία και αθλητικού παράγοντα Βασίλη Χαρ. Κουτέλα, μιας ομάδας δημιούργημα του μεγάλου δασκάλου Κώστα Δέδε, που είχε ως κορμό τους μαθητές του 2ου Λυκείου Καλαμάτας, η οποία νωρίτερα το 1981 είχε κατακτήσει το Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα (προπονητής της ανόδου ο Γιώργος Δερμάτης), μια άλλη ομάδα της πόλης μας ο «ΑΟ Καλαμάτα 1980» κέρδισε επάξια την άνοδο της στην Volley League ΕΣΑΠ. Συνδετικός κρίκος των δύο εποχών ο αείμνηστος Γιάννης Μπουσούνης, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, αθλητής και παράγοντας.

Όλα άλλαξαν από τότε, αγαπημένοι παράγοντες και αθλητές έφυγαν από κοντά μας, μόνο το Κλειστό της Παραλίας παραμένει το ίδιο, η ευθύνη για αυτό μας βαραίνει όλους».