Kalamata BC: Με ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου στην Πάτρα για τη β΄ φάση των «play – offs”

Kalamata BC: Με ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου στην Πάτρα για τη β΄ φάση των «play – offs”

Αρχίζει σήμερα η β΄ φάση των «play – offs” του πρωταθλήματος  μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και η Καλαμάτα B.C. αντιμετωπίζει αύριο στις 5.00 μ.μ. στο Γυμναστήριο «Κρύα Ιτέων» Πατρών, την ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου. Είναι ένα πολύ κρίσιμο ματς, καθώς αν η ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου πάρει τη νίκη, θα φθάσει έτσι τις τρεις στη σειρά και θα εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Από την άλλη πλευρά, αν η Καλαμάτα B.C. βγάλει «διπλό», θα μειώσει σε 2-1 τις νίκες και θ’ ακολουθήσει δεύτερο ματς την Κυριακή 30 Απριλίου στην Τέντα.

Όπως προαναφέραμε, η ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου σημείωσε 2 νίκες κόντρα στην Καλαμάτα B.C. στην κανονική περίοδο.

Στο ματς του Α΄ γύρου η ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου επικράτησε με 76-75 στην Τέντα.

Στο δε ματς του β΄ γύρου, η Πατρινή ομάδα επικράτησε με 57-43 στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Πρέπει όμως ν’ αναφέρουμε ότι το ματς επαναλήφθηκε, διότι όταν η Καλαμάτα B.C είχε πάρει τη νίκη με 60-59, η ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου έκανε ένσταση, υποστηρίζοντας ότι το καλάθι  που πέτυχε ο Παναγιώτης Διαμαντόπουλος στα τελευταία  δευτερόλεπτα ήταν εκπρόθεσμο και η ένσταση έγινε δεκτή από την ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Η ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου στην α΄ φάση των «play-offs” απέκλεισε τον ΑΟ Αχαΐα «Η Γαλήνη», ενώ η Καλαμάτα B.C. απέκλεισε τον ΑΟ Ερμιονίδας.

Σχετικά τώρα με τον αυριανό αγώνα, η Καλαμάτα B.C. στοχεύει στο «διπλό», αναπτερώνοντας έτσι τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Ο προπονητής Παύλος Νώντας και ο συνεργάτης του, Γιώργος Σπυρόπουλος, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Διαιτητές έχουν οριστεί οι Κονταράτος, Κηπώσης, ενώ  κομισάριος θα είναι ο κ. Δημόπουλος.

Τέλος, ο πρώτος αγώνας της β΄ φάσης των «play – offs” του 1ου Ομίλου Νότου της Γ΄ Εθνικής, μεταξύ του Δίωνα Κυπαρισσίας και της ΕΑ Προμηθέας 2014, θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Απριλίου.