Καλαμάτα: Στον ανακριτή ένας 22χρονος για το επεισόδιο οπαδικής βίας, αναζητούνται άλλοι επτά

Καλαμάτα: Στον ανακριτή ένας 22χρονος για το επεισόδιο οπαδικής βίας, αναζητούνται άλλοι επτά

Ένας 22χρονος Καλαματιανός συνελήφθη ήδη για το σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής στην οδό Λακωνικής, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας 31χρονος και να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχε τραύματα στο κεφάλι  από χτυπήματα με σπασμένο ποτήρι.

Στο επεισόδιο, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχαν συνολικά οκτώ άτομα, τα οποία επιτέθηκαν στην 6μελή παρέα του 31χρονου, με τους περισσότερους να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά στα πρόσωπά τους.

Ο 22χρονος χθες με τις κατηγορίες της παράβασης της νομοθεσίας περί αθλητισμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και της εξύβρισης, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Με καλυμμένα πρόσωπα
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, το βράδυ της Κυριακής το 31χρονο θύμα μαζί με πέντε φίλους του βρίσκονταν σε κατάστημα της οδού Λακωνικής και παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού – ΑΕΚ. Με τη λήξη του αγώνα και την ώρα που έβγαιναν από το κατάστημα, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα οκτώ ατόμων, από τα οποία τα περισσότερα είχαν φροντίσει να καλύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Τα άτομα αυτά φορούσαν ρούχα με διακριτικά της ομάδας του Παναθηναϊκού, ενώ η παρέα των φίλων φορούσε μπλούζες της ΑΕΚ.

Η ομάδα των οκτώ δραστών κινήθηκε απειλητικά προς την παρέα των έξι και άρχισαν να τους βρίζουν και να τους απειλούν.

Τους ζήτησαν να βγάλουν τις φανέλες της ΑΕΚ
Αρχικά, τους επιτέθηκαν φραστικά και άρχισαν να τους απειλούν, ενώ μετά απαίτησαν από τον 31χρονο και τον ξάδελφό του να βγάλουν τις μπλούζες της ΑΕΚ που φορούσαν και να τις δώσουν.

Οι δύο άντρες δεν αντέδρασαν και, μάλιστα, ο 31χρονος έκανε κίνηση για να βγάλει την μπλούζα του. Τότε οι δράστες άρχισαν να τον χτυπούν και να τον κλωτσούν, ενώ κάποιος του κατάφερε χτυπήματα στο κεφάλι με ένα σπασμένο ποτήρι. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τα τραύματα στο κεφάλι.

Από μαρτυρίες, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας εντόπισαν το βράδυ της Δευτέρας και συνέλαβαν τον 22χρονο, ως έναν από τους δράστες του επεισοδίου.

Οι έρευνες και για τους υπόλοιπους δράστες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Φώτο αρχείου