Καλαμάτα: Βραβεύτηκαν τα άτομα που έσωσαν το βρέφος

Καλαμάτα: Βραβεύτηκαν τα άτομα που έσωσαν το βρέφος

Επιμορφωτικό σεμινάριο στην ΚΑΡΠΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καλαμάτας επιμορφωτικό πιστοποιημένο σεμινάριο στην «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή».

Η δράση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας και το ΕΚΑΒ Καλαμάτας. Αφορούσε δε στους δημοτικούς υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των Νομικών Προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Πριν από την έναρξη του σεμιναρίου, σε μία λιτή τελετή, έγινε η βράβευση των δύο πυροσβεστών Πέτρου Κουμούνδρου και Έφης Χριστοπούλου και της νοσηλεύτριας Γιώτας Χριστοπούλου, που τις προηγούμενες μέρες στην κεντρική πλατεία της πόλης έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να σώσουν ένα βρέφος που είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για το Δήμο Καλαμάτας τα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και την πρόληψη αποτελούν προτεραιότητα.

Ως Δήμος είχαμε προγραμματίσει το σεμινάριο για τους υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας, έχουμε ήδη δεκαεπτά απινιδωτές και πρόσφατα προμηθευτήκαμε ακόμα δέκα, τους οποίους διαθέτουμε σε αθλητικούς χώρους και πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Έχουμε προγραμματίσει σειρά σεμιναρίων για τους συμπολίτες μας.

Τη σημασία που έχουν οι πρώτες βοήθειες την αντιληφθήκαμε ξανά, όταν πριν από λίγες μέρες μητέρα κόντεψε να χάσει το παιδί της στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Είμαστε τυχεροί που στο σημείο βρίσκονταν τυχαία οι τρεις συμπολίτες μας, οι οποίοι βοήθησαν και το παιδί επανήλθε. Για αυτό και τους βραβεύουμε σήμερα. Σας ευχαριστούμε. Ως δήμαρχος θα προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο τη θέσπιση του βραβείου της κοινωνικής προσφοράς για συμπολίτες μας ή ομάδες συμπολιτών που προσφέρουν στην κοινωνία. Εμείς, οι φίλοι μας, τα παιδιά μας, ανά πάσα ώρα μπορεί να χρειαστούμε βοήθεια. Αν θέλουμε ως κοινωνία να εξελιχθούμε, ο μόνος τρόπος είναι μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση».