Μεγάλη συμμετοχή σε σεμινάριο για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στα Φιλιατρά

Μεγάλη συμμετοχή σε σεμινάριο για  το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στα Φιλιατρά

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο ΚΕΓΕ Φιλιατρών σεμινάριο για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και το marketing στο τυποποιημένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Ήταν δε μέρος της σειράς σεμιναρίων που διοργανώνονται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ARTOLIO, του οποίου το Τμήμα Ελαίας & Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας του ΕΛΓΟ-Δήμητρα είναι εταίρος.

Οι δύο ενότητες του σεμιναρίου εστίασαν στην εμβάθυνση σε θέματα ποιότητας και επιχειρηματικότητας. Ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος Artolio, γεωπόνος βιοτεχνολόγος Παναγιώτης Κάτσαρης, που ανήκει στο επιστημονικό προσωπικό του ΕΛΓΟ στην Καλαμάτα, μίλησε για την αξία του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ως προϊόντος με μοναδικά χαρακτηριστικά (χημικά – οργανοληπτικά).

Ο δε σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, Ηλίας Καλφακάκος, παρουσίασε αρχές και μεθόδους μάρκετινγκ και τεχνικές επικοινωνίας ειδικά για επιχειρήσεις εμπορίας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, με σκοπό οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια ουσιαστική βάση για τον τρόπο που μπορούν να προωθήσουν το προϊόν τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος Artolio έχουν σχεδιαστεί και άλλα σεμινάρια σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Σκοπός είναι η γνώση και η εμπειρία που συγκεντρώνεται από αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα να διαχυθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, ώστε αυτό το τόσο σημαντικό για την Ελλάδα προϊόν να αποκτήσει την αξία που του αξίζει.