Μελέτη για την αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια

Μελέτη για την αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια

Συνάντηση για διάφορα ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχαν στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης συζήτησε με τον υπουργό την επιπλέον χρηματοδότηση της Περιφέρειας αναφορικά με την αγορά εξελιγμένων σκευασμάτων για τη διενέργεια της δακοκτονίας, μετά και τη σχετική θετική εισήγηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τη συνάντηση απασχόλησε και η διαδικασία για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ σε Πλάτωμα και Σπαρτέα, καθώς και η εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του συνόλου των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον περιφερειάρχη να αναφέρει στον υπουργό ότι όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, η μονάδα της Παλαιόχουνης στην Αρκαδία βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία, ενώ στο τέλος του τρέχοντος Απριλίου θα ξεκινήσει και η μεταβατική λειτουργία της μονάδας στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας.

Μεταξύ άλλων ζητημάτων, ο Π. Νίκας έθεσε στον Στ. Πέτσα το ζήτημα των τρόπων χρηματοδότησης της κατασκευής στην Τρίπολη του κεντρικού Διοικητηρίου της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, σήμερα Πέμπτη θα βρεθεί στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη.