Μεσσηνία: «Ντου» της Αστυνομίας στην κατασκήνωση της Ελαίας – 13 συλλήψεις

Μεσσηνία: «Ντου» της Αστυνομίας στην κατασκήνωση της Ελαίας – 13 συλλήψεις

Με 13 συλλήψεις Ελλήνων και ξένων ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στο παραθαλάσσιο δάσος της Ελαίας του Δήμου Τριφυλίας, όπου κάθε χρόνο συρρέουν εκατοντάδες ελεύθεροι κατασκηνωτές.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία άτομα, εκ των οποίων δέκα αλλοδαποί και τρεις Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, για τα όπλα, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και της παράνομης κατασκήνωσης.

Ειδικότερα, για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθησαν τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 50χρονος κι ένας 53χρονος Έλληνες, όπως και ένας 37χρονος Αυστριακός.

Για παράνομο κάμπινγκ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ένας 63χρονος Γερμανός, μια 51χρονη Ελληνίδα, μια 61χρονη Ελβετή κι ένας 58χρονος Γερμανός.

Για παράβαση του ΚΟΚ συνελήφθη ένας 32χρονος Πακιστανός, ενώ με τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών και παράνομου κάμπινγκ ένας 38χρονος Γερμανός, ένας 33χρονος Ελβετός, ένας 32χρονος Ισπανός και μια 30χρονη Ισπανίδα.

Τέλος, ένας  38χρονος Γερμανός συνελήφθη για το νόμο περί όπλων και για παράνομο κάμπινγκ.

Κατασχέσεις
Από την έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 62,7 γραμμαρίων

-Δύο φυτά κάνναβης

-Μικροποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

-Τέσσερα δισκία MDMA

-Δύο ναρκωτικά δισκία

-Ένας κύβος ζάχαρης εμποτισμένος με LSD

-Μία συσκευή εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι πιπεριού).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη