Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Εκκλησία και Κοινωνία»

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Εκκλησία και Κοινωνία»

Συζήτηση, με αφορμή το βιβλίο του σεβασμιωτάτου  μητροπολίτη Μεσσηνίας, «Εκκλησία και Κοινωνία», πραγματοποιήθηκε προχθές στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας από το Τμήμα Λόγου και Γραμμάτων της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, με ομιλητές τον κ. Χρυσόστομο, το θεολόγο Ιωάννη Μπουγά και το δοκιμιογράφο Δημήτριο Κοσμόπουλο, με αφορμή το φλέγον ζήτημα της Εκκλησιαστικής Κοινωνίας και της σχέσεως του Εκκλησιαστικού Σώματος με την Κοινωνία των Πολιτών.

Τέθηκαν δε ερωτήματα όπως: Τι είναι η Εκκλησία ως γεγονός; Έχει αλλοτριωθεί στο σύγχρονο κοινωνικό μας βίο; Διαλέγεται με την κοινωνία και τον κόσμο όπως επιτάσσει η Ευαγγελική της Παράδοση; Ποια είναι η ποιότητα και η ισχύς του «επισήμου» λόγου των εκπροσώπων της;

Την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, προλόγισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ενώ παρευρέθησαν οι βουλευτές του νομού, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, όπως και πολλοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων.