Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων ακτών Καλαμάτας για το 2023

Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων ακτών Καλαμάτας για το 2023

Αναδείχθηκε μειοδότης για τη ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Καλαμάτας για το 2023, με ανάδοχο τον οικονομικό φορέα Μιχαλιό Γεώργιο του Αντωνίου, συνολικού ποσού 346.436,68 ευρώ με ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εκτέλεση της ναυαγοσωστικής υπηρεσίας στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Καλαμάτας ως εξής:

-Ανατολική Παραλία, μήκους 2.200 μ. (6 βάθρα)

-Αλμυρός, μήκους 530 μ. (2 βάθρα)

-Μικρή Μαντίνεια, μήκους 770 μ. (2 βάθρα)

-Δυτική παραλία (Κορδίας), 650 μ. (2 βάθρα)

Συνολικά θα τοποθετηθούν 12 ναυαγοσωστικά βάθρα με αντίστοιχο αριθμό ναυαγοσωστών. Επίσης, θα υπάρχει εποπτεία αυτών από δύο ναυαγοσώστες ως συντονιστές – επόπτες και δύο χειριστές ταχυπλόων με ένα ναυαγοσώστη ανά σκάφος, οι οποίοι θα επιβαίνουν στα ταχύπλοα σκάφη για την παροχή άμεσης βοήθειας.

Με όλο τον εξοπλισμό

Κάθε ένα από τα σημεία διαθέτει τον προβλεπόμενο εξοπλισμό με ναυαγοσωστικά εφόδια, ιατροφαρμακευτικό υλικό, ναυαγοσωστικό σκάφος και κοινό εξοπλισμό.

Υπάρχει, επίσης, διάθεση δύο μηχανοκίνητων μικρών πνευστών ταχύπλοων σκάφων μήκους τουλάχιστον πέντε μέτρων και διάθεση διασωστικού ναυαγοσωστικού και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού.

Επίσης, έχει γίνει οριοθέτηση του χώρου λουομένων στη θαλάσσια περιοχή 400 μέτρα κάθε ναυαγοσωστικού πόστου (περιοχή ελέγχου 200 μ. εκατέρωθεν αυτού), σε όλες τις προαναφερόμενες παραλίες.

Τέλος, σημειώνεται ότι η παροχή υπηρεσίας θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου με πλήρη κάλυψη σε όλα τα σημεία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Επιπλέον, για φέτος έχει προβλεφθεί σε δύο σημεία της Ανατολικής Παραλίας (Ανάσταση, Φιλοξένια) να υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη από 1η Μαΐου.