Νίκας – Βασιλόπουλος: Νέα κόντρα, αυτή τη φορά για τους κάδους…

Νίκας – Βασιλόπουλος: Νέα κόντρα, αυτή τη φορά για τους κάδους…

Ότι η σχέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με το δήμαρχο Καλαμάτας δεν είναι και η καλύτερη, είναι κάτι γνωστό εδώ και καιρό, με τους δύο άνδρες να διαφωνούν για διάφορα θέματα που αφορούν στην πόλη. Κάποια από αυτά ήταν το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας, το πότε θα λειτουργήσει το εργοστάσιο της Καλλιρρόης και η μετεγκατάσταση των Ρομά.

Η νέα κόντρα αφορά στους κάδους που είναι τοποθετημένοι σε επαρχιακούς και εθνικούς δρόμους, με τον κ. Παναγιώτη Νίκα να ανακοινώνει ξαφνικά ότι πρέπει να αποσυρθούν, με αφορμή δυστύχημα με θύμα εργαζόμενη στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Την παραπάνω απόφαση έδειξε να εφαρμόζει αρχικά ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος απέσυρε τους κάδους (66 γκρι, 36 κάδοι ανακύκλωσης και 2 υπόγειοι) από σημεία των συγκεκριμένων οδικών δικτύων. Ωστόσο, βλέποντας ότι υπάρχει κίνδυνος πολλές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, και μάλιστα κάποιες άκρως τουριστικές, να γεμίσουν σκουπίδια, αφού οι περίοικοι συνέχιζαν να πετούν σακούλες, ασχέτως του αν οι κάδοι είχαν αποσυρθεί, αποφάσισε να τους επαναφέρει.

Μάλιστα, ερωτώμενος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για την επιστροφή των κάδων σε σημεία από τα οποία είχαν απομακρυνθεί, απάντησε ότι δε γίνεται να μείνουν χωρίς κάδους περιοχές σαν το Ασπρόχωμα, την Παναγίτσα και τη Μαντίνεια. Για το λόγο αυτό «πήρε πάνω του» το θέμα και αποφάσισε να επιστρέψουν σε κάποια σημεία οι κάδοι.

Συμπλήρωσε δε, ότι από όλους τους Δήμους της Περιφέρειας μόνο αυτοί της Καλαμάτας και της Ερμιονίδας εφάρμοσαν την απόφαση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να μην πληρώσει την απόφασή του να επιστρέψουν οι κάδοι».

Από την άλλη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι όσοι δήμαρχοι διαφωνούν, μπορούν να προσφύγουν εναντίον της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Το τι, τελικά, θα γίνει παραμένει άγνωστο, και με την κόντρα των δύο αντρών, αλλά κυρίως με τους κάδους. Από ό,τι φάνηκε δε, η απόφαση του περιφερειάρχη ήταν αιφνιδιαστική, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους δημάρχους.

Σαφώς προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα, αλλά σίγουρα θα υπήρχε μια μέση λύση, την οποία όμως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δε θέλησε να υιοθετήσει ούτε καν να μπει σε διαδικασία να τη συζητήσει.
Π.Μπ.