Open Mall Κυπαρρισσίας: Υπεγράφη η σύμβαση για υπηρεσίες ανάδειξης

Open Mall Κυπαρρισσίας: Υπεγράφη η σύμβαση  για υπηρεσίες ανάδειξης

Υπεγράφη προχθές το συμφωνητικό παροχής υπηρεσιών “Υπηρεσίες Ανάδειξης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας” μεταξύ του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρου, και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΙΩΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.», Λεωνίδα Σιώρη, ύψους 124.347 ευρώ χωρίς ΦΠΑ (154.190,28 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Αντικείμενο της σύμβασης είναι η υλοποίηση των υποέργων 6 &7 της Πράξης «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας» με Κωδικό ΟΠΣ 5037513 και συγκεκριμένα: Υποέργο 6: Εργασίες χρωματισμού εξωτερικών όψεων και Υποέργο 7: Επισκευή και ανάδειξη εξωτερικών όψεων.

Η σύμβαση, σύμφωνα με τη διακήρυξη, αφορά ένα ολοκληρωμένο σύνολο παροχής υπηρεσιών βελτίωσης και ανάδειξης ενενήντα οκτώ (98) επιχειρήσεων που βρίσκονται εντός της περιοχής παρέμβασης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Α.Κ.Ε.) του Δήμου Τριφυλίας, το οποίο περιλαμβάνει την επισκευή και ανάδειξη των όψεων αυτών.

Για την άρτια, έντεχνη και έγκαιρη υλοποίηση του συνόλου των εργασιών αυτών, οι οποίες αλληλοεπιδρούν και εξαρτώνται μεταξύ τους και δεν μπορούν να διαχωριστούν για τεχνικούς και οικονομικούς λόγους, η σύμβαση δεν υποδιαιρείται σε τμήματα.

Οι παρεμβάσεις που προτείνονται στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ως βασικό στόχο: Την αναβάθμιση των όψεων των καταστημάτων και, κατά συνέπεια, του κοινόχρηστου χώρου στον οποίο προβάλλονται και τη συνολική ανάδειξη και προβολή τόσο των επιχειρήσεων και της εμπορικής περιοχής της πόλης όσο και των πολιτιστικών, ιστορικών και αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών της περιοχής.

Η επιλογή των συγκεκριμένων παρεμβάσεων έγινε με κριτήριο να μπορούν να εφαρμοστούν στο σύνολο των επιχειρήσεων και να προσδώσουν όσο το δυνατόν πιο ενιαία αισθητικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά στις όψεις των επιχειρήσεων.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από την υπογραφή της και για πέντε (5) μήνες.

Του Ηλία Γιαννόπουλου