Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπτιμιστ K13: Έπεσε η αυλαία της εντυπωσιακής διοργάνωσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπτιμιστ K13: Έπεσε η αυλαία της εντυπωσιακής διοργάνωσης

Με 286 σκάφη να δίνουν ξεχωριστή ζωντάνια και ομορφιά στο Μεσσηνιακό Κόλπο για ένα 4ήμερο ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο το Πανελλήνιο ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα όπτιμιστ Κάτω των 13 ετών.

Την ευθύνη της προετοιμασίας, φιλοξενίας και διεξαγωγής (18-22 Απριλίου 2023) είχε ο Αίολος Καλαμάτας και οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν κάτω από άριστες καιρικές και οργανωτικές συνθήκες, παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό των συμμετοχών, ο οποίος αποτελεί ρεκόρ για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Αμέσως μετά το τέλος των ιστιοδρομιών και την έκδοση των αποτελεσμάτων έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές και τις νικήτριες παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων.

Στην απονομή παρευρέθησαν ο κ. Ευστάθιος Καρέλιας, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας πατήρ Περικλής, οι βουλευτές Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης και κ. Αλέξης Χαρίτσης, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη αντιπεριφερειάρχης

κ. Άννα Καλογεροπούλου και ο πρώην περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Σαράντος Μαρινάκης και κ. Ανδρέας Καραγιάννης, η εκπρόσωπος του λιμεναρχείου κ. Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Παύλος Κρανιώτης, ο πρόεδρος της κεντρικής αγοράς κ. Αναστάσιος Αγγελής κ.α.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, αφού δόθηκαν κεράσματα στους φιλοξενούμενους ο διοργανωτής σύλλογος Ν.Α.Σ Καλαμάτας “Ο ΑΙΟΛΟΣ” τους ευχαρίστησε και τους ευχήθηκε: καλό ταξίδι.

Οι νικητές και νικήτριες ανά κατηγορίες είναι:

Μικρότερος αθλητής Τσατσόπουλος Γιώργος ΝΑΟ Κέρκυρας.

Κατηγορία κοριτσιών κάτω των 10 ετών

1) Κωστάλα Άννα-Μαρία Ν.Ο. Χίου

2) Σωπύλη Άρτεμις Ν.Ο. Τζιτζιφιών Καλλιθέας

3) Κυριακοπούλου Ζωή Ν.Ο. Βουρκαρίου Σαλαμίνας

Κατηγορία αγοριών κάτω των 10 ετών

1) Ζαβλανός Ιωάννης Όμιλος Φίλων Θαλάσσης

2) Νόνας Σταμάτης Ν.Ο. Άνδρου

3) Παπαγεωργίου Ιωάννης Ν.Ο. Θεσσαλινίκης

Κατηγορία κοριτσιών κάτω των 13 ετών

1) Λάγιου Αλεξάνδρα Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου

2) Παπαδοπούλου Ασημίνα-Ελένη Ι.Ο. Πειραιώς

3) Πέπα Μαρία Ι.Ο. Πειραιώς

Κατηγορία αγοριών κάτω των 13 ετών

1) Δέτσης Οδυσσέας Ι.Ο. Πειραιώς

2) Αγγελόπουλος Άγις-Χρήστος Ι.Ο.Πειραιώς

3) Πάλλης Αλέξανδρος Ν.Ο. Καλαμακίου

Από μεσσηνιακής πλευράς στο χρυσό στόλο αγωνίστηκαν οι  Παναγιώτης-Στυλιανός Οικονομάκος (Αίολος) 34ος, Παναγιώτης Πατικόπουλος (ΝΟ Καλαμάτας) 67ος,  Φίλιππος Φανούρης  Λημνιός (ΝΟ Καλαμάτας) 83ος . Στον αργυρό στόλο ο Δημήτρης Κακαλίκας (ΝΟΚ) τερμάτισε 28ος, ο Ντενσεμ Μάρκος-Ρόντνεϊ (Αίολος) ήταν 58ος , ο Κοσμάς Δερμάτης (ΝΟΚ) 64ος, ο Παναγιώτης Φοίβος Γεωργακόπουλος (Αίολος) 84ος, ο Αλέξανδρος Πατικόπουλος (ΝΟΚ) 89ος και ο Λέων Αχιλλέας Ντενσεμ (Αίολος) 94ος. Στα κορίτσια η μεσσηνιακή εκπροσώπηση περιορίστηκε στις Δήμητρα Κολινιάτη (ΝΟ Καλαμάτας) 79η και Κατερίνα Βούλγαρη (Αίολος Καλαμάτας) 86η.