Περιφέρεια Πελοποννήσου: Προχωρούν άμεσα οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Προχωρούν άμεσα  οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες

Το αργότερο σε ένα μήνα ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των 25 ηλεκτρονικών ενημερωτικών πινακίδων σε σημεία του οδικού δικτύου και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, ενώ μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία της αντικατάστασης του οδοφωτισμού στο εθνικό δίκτυο της Περιφέρειας με λαμπτήρες led.

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, έγιναν γνωστά στη τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, είχε προχθές το πρωί με τους 5 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, άλλα στελέχη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.

Όσον αφορά στις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων συστήματος πληροφοριακών μηνυμάτων, αυτές θα ενημερώνουν τους οδηγούς -μεταξύ άλλων- για την πρόγνωση του καιρού και την κατάσταση του οδοστρώματος, ενώ θα προβάλλουν μηνύματα Πολιτικής Προστασίας στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Στην προχθεσινή σύσκεψη, εξάλλου, ο κ. Νίκας έδωσε οδηγίες για εντατικοποίηση στους ρυθμούς των έργων, όπως και των εργασιών καθαρισμού στα πρανή του οδικού δικτύου.