Πλατινένιο βραβείο για «λάδι βιώσας» στο Διεθνή Διαγωνισμό Τροφίμων στο Ντουμπάι

Πλατινένιο βραβείο για «λάδι βιώσας» στο Διεθνή Διαγωνισμό Τροφίμων στο Ντουμπάι

Το βιολογικό ελαιόλαδο υψηλών πολυφαινολών «λάδι βιώσας | Ladi Biosas», που παράγεται στο Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας, άγγιξε το απόλυτο στις βαθμολογίες του διεθνούς πάνελ γευσιγνωστών ελαιολάδου (panel leaders) στο Διεθνή Διαγωνισμό Τροφίμων που διεξήχθη στο Ντουμπάι, όπως φανερώνουν τα αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Ξεπερνώντας τις χρυσές βραβεύσεις, κατέληξε στην υψηλότερη δυνατή ποιοτική διάκριση, που είναι το Πλατινένιο Βραβείο.

Το Ντουμπάι πλέον, πέρα από τον υψηλότερο ουρανοξύστη (Burj Khalifa) με 124 ορόφους, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο (70,5 εκατ. διεθνείς επιβάτες πέρυσι), διαθέτει στην αγορά του και το υψηλότερα βραβευμένο ελαιόλαδο με ελληνική καταγωγή (Ladi Biosas).

Η πορεία προς την κορυφή, όμως, όπως αναφέρεται σχετικά, «δεν είναι απρόσωπη, αλλά αποτυπώνεται σε ανθρώπους από την Ελλάδα, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ελβετία και την Ιταλία που ενίσχυσαν την ομάδα ελαιοσυγκομιδής του “λάδι βιώσας” το Νοέμβριο του 2022. Όρος εκ των ων ουκ άνευ για το βέλτιστο ποιοτικό αποτέλεσμα, ενώ με δεδομένες τις ιδιαίτερες δυσκολίες σε όλα τα στάδια παραγωγής της ελαιοκομικής περιόδου που παρήλθε (2022-2023) καθιστούν το γεγονός αυτό ρωγμή στο χρόνο.

Διανύοντας το 12 χρόνο πορείας το “λάδι βιώσας”, με την εμπειρία των βραβεύσεων του Λος Άντζελες, της Νέας Υόρκης, του Καναδά και του Άμστερνταμ, αλλάζει πλέον ήπειρο, με αρωγό πάντα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέρνας Μεσσηνίας. Βέβαια, χωρίς την προσωπικότητα του χημικού Νικόλα Κουτσούκου (Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, kaloos.com), δύσκολα θα επικυρωνόταν η ιδιαιτερότητά μας με βραβεύσεις».