Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ Γεωργικόν Επιμελητήριον απεφάσισε και εφέτως να ενισχύση τας τελουμένας εν Μπάστα του Δήμου Άριος την 23 τρέχοντος μηνός ιππποδρομίας, προς τούτο δε θέλει διαθέση περί τας 16 χιλιάδας δραχμάς δια βραβεία.

ΠΡΟΣ τον σκοπόν τούτον το Επιμελητήριον κατήρτισεν ελλανόδικον επιτροπήν, της απονομής των βραβείων αποτελουμένης εκ του Νομάρχου Μπουλουμπάση ως προέδρου, του προέδρου του Γεωργικού Επιμελητηρίου Ιω. Σάλμα ως αντιπροέδρου και των Ευστ. Δωρή διοικητού του ενταύθα Πεζικού Συντάγματος, Α. Σκορδίλη διοικητού της Χωροφυλακής Μεσσηνίας, Σ. Σακελλαρίου νομοκτηνιάτρου, Φ. Κωστοπούλου, Γ. Γαρδίκη νομογεωπόνου, Γ. Τσόλκα διευθυντού της γεωργικής σχολής, Περ. Βενιζέλου διευθυντού των ενώσεων Άριος, Τζαβάρα της κοινότητος Μπάστα και Π. Αδαμοπούλου ιερέως.

-Η καθαριότης της γείτονος πόλεως Μεσσήνης περιέστη εις οικτρόν σημείον. Σωρείαι ακαθαρσιών κατακλύζουσι τας οδους και τα κέντρα της πόλεως απειλούσαι την υγείαν των κατοίκων. Η Αστυνομία προ της καταστάσεως ταύτης απηύθυνε χθες μακρόν έγγραφον εις την Νομαρχίαν, ενώ εκθέτει την κατάστασιν την οποίαν αποδίδει εις την ανεπάρκειαν των διατιθεμένων υπό της κοινότητος μέσων, δηλαδή εντός μόνον διτρόχου δι’ ολόκληρον την πόλιν.

Η Αστυνομία απεικονίζουσα την κατάστασιν παρακαλεί την Νομαρχίαν να λάβη συντόμως μέτρα, ίνα προστεθή τουλάχιστον εν εισέτι δίτροχον και καταστή ούτω δυνατή η τήρησις της απαιτουμένης καθαριότητος.