Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

NYKTEΡΙΝΑ τηλεγραφήματα του «Θάρρους» εξ όλων ανεξαιρέτως των κέντρων της παραγωγικής Μεσσηνίας εμφανίζουν αφαντάστως εις έκτασιν τας καταστροφάς των σταφιδαμπέλων και αμπέλων της Μεσσηνίας εκ του τελευταίου παγετώνος.

Οι γεωργικοί πληθυσμοί της Μεσσηνίας κατόπιν τούτου διατελούν εν απογνώσει κυριολεκτικώς. Υπαρχούσης μάλιστα της γενικής παραγωγικής κρίσεως αι εκ των παγετώνων καταστροφαί ολοκληρώνουν την οικονομικήν καταστροφήν του υπαίθρου γεωργικού πληθυσμού.

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ εις την Νομαρχίαν περί των επελθουσών εκ των παγετώνων καταστροφών έχουσιν αποστείλει οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Ζευγολατιού, Μερόπης, Οιχαλίας, Ανδανίας, Κεντρικού, Ναζηρίου και Μπάστα.

Κατόπιν τούτου ο Νομάρχης μετά του Νομογεωπόνου θα μεταβούν εις τας Περιφερείας τας ζημιωθείσας, ίνα αντιλαμβανόμενοι την κατάστασιν αναφέρουν εις το Υπουργείον Γεωργίας.

-ΣΥΝΗΛΘΕ προχθές το εσπέρας η υπό την προεδρίαν του Νομιάτρου Αδαμοπούλου υγειονομική επιτροπή και εξήτασεν υποβληθείσας αιτήσεις περί ανεγέρσεως πανδοχείων και άλλων τινών ζητημάτων.