Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΙΣ το χωρίον Φλόκα του τέως Δήμου Πλαταμώδους ανευρέθη έκθετον βρέφος άρρεν ηλικίας 2 περίπου μηνών το οποίον παρεδόθη εις τον πρόεδρον της κοινότητος και απεκαλύφθη ότι εξετέθη υπό της Ευγενίας συζύγου Διον. Παπαδοπούλου ή Καντρωνά εκ Πύλου μεθ’ ου συζύγου της διατελεί εν διαστάσει προ ενδεκαετίας.

ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ ωμολόγησεν την πράξιν της δηλώσασα ότι προέβη εις ταύτην διότι δεν ηδύνατο να το συντηρήση. Ως ήτο επόμενον παρεδόθη και πάλιν προς αυτήν, παρεπέμφθη δε εις τον Εισαγγελέα.

-ΕΙΣ την Λυγουδίσταν ο Διον. Μαστοράκης διατελών εν μέθη προεκάλει σκηνάς έξωθι του εκεί ζαχαροπλαστείου, επιχειρήσας δε ο διερχόμενος εκείθεν χωροφύλαξ Ιω. Παναγιωτόπουλος να τον μεταφέρη εις την οικίαν του, ανθίστατο επιτιθέμενος δια της ράβδου.

ΠΡΟΣ ενίσχυσιν του συλληφθέντος επενέβη και ο Νικόλαος Π. Ρήγας προσπαθών να τον απελευθερώση, καταφθάσαντα όμως και άλλα αστυνομικά όργανα συνέλαβον αμφοτέρους και τους ωδήγησαν εις το κρατητήριον.

-ΟΙ κάτοικοι Μαυρομματίου του Παμίσου χθες δι’ υποβληθείσης εις την Νομαρχίαν αιτήσεώς των ζητούν να ληφθή συντόμως μέριμνα δια την κατασκευήν φράγματος εις θέσιν Τυγάνι του ποταμού Παμίσου προς διοχέτευσιν των υδάτων του ποταμού δια την ύδρευσιν των αγρών των.