Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Ο Α. Καλογερόπουλος εκ Μυρίου της Κυπαρισσίας ανέφερεν εις την Αστυνομίαν ότι την νύκτα της 22ας τρέχοντος άγνωστος αφήρεσεν εκ της αγροτικής περιφερείας του χωρίου του τον βόσκοντα ίππον του αξίας 5.000 δραχμών και την ημίονον του συγχωρίου του Ευστρ. Παρασκευοπούλου αξίας δραχμών 7.000. Υπόνοιαι εγείρονται κατά του Χρ. Κ. Καραγιάννη εκ Πλατανέων της Αυλώνος, του οποίου η σύλληψις δεν επετεύθη.

-ΔΙΑ την διάνοιξιν των χανδάκων της δημοσίας οδού από Βελίκας εις «Καινούργιο χωριό» το κοινοτικόν συμβούλιον Δάρα εξουσιοδότησε τον ταμίαν Πυλίας ν’ αποσύρη το κατατεθειμένον εις φόρον σταφίδος εις το εν Πύλω υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης ποσόν των δραχμών 16.065.

-ΕΙΣ θέσιν «Φτεριά» της περιφερείας Μίνθου ο Νικόλαος Κωνσταντίνος Κουρής εκ Τρυπών Ολυμπίας περιελθών εις φιλονικείαν δια περιουσιακούς λόγους μετά του Αθαν. Γρ. Παναγούλια ετραυμάτισε τούτον εις την κεφαλήν δια λίθου. Η σύλληψις του δράστου δεν επιτεύχθη.

-ΤΟ Υπουργείον Εσωτερικών εξέφρασε την ευαρέσκειάν του προς το Κοινοτικόν Συμβούλιον Αιθαίας, διότι επέβαλε δεκαήμερον προσωπικήν εργασίαν εις τους κατοίκους της κοινότητος.