Προχωρά η συνεργασία Δήμου και Παγκόσμιας Τράπεζας για το θαλάσσιο μέτωπο της Καλαμάτας

Προχωρά η συνεργασία Δήμου και Παγκόσμιας Τράπεζας για το θαλάσσιο μέτωπο της Καλαμάτας

Αναρτήθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών στο συμμετοχικό σχεδιασμό σε τρεις τρεις πόλεις στην Ελλάδα (Καλαμάτα. Ηράκλειο, Καβάλα), στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα για την υποστήριξη των Δήμων στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις -Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

Ως αντικείμενο του έργου περιγράφεται και προσδιορίζεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για το συμμετοχικό σχεδιασμό και την υποστήριξη της διαμόρφωσης του οράματος της πόλης σε σχέση με την περιοχή αναφοράς. Ειδικά για την πόλη της Καλαμάτας, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες θα αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη και διαχείριση της περιοχής του θαλάσσιου μετώπου, όπως είχε συμφωνηθεί από τις συναντήσεις που προηγήθηκαν.

Εκτός από τα παραπάνω, η Ομάδα της Παγκόσμιας Τράπεζας ετοιμάζεται στο προσεχές διάστημα να δρομολογήσει τη δράση «Επιστήμη των Πολιτών» για την καταγραφή και αποτύπωση της αστικής θερμικής νησίδας και την πρόταση μέτρων διαχείρισης στην πόλη της Καλαμάτας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’ αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας ότι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το Δήμο και η συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα αρχίζουν να αποδίδουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, περνώντας από τη θεωρία στην πράξη.