Πρόεδρος Καλλιρρόης: Η περίφραξη δημιουργεί προβλήματα

Πρόεδρος Καλλιρρόης: Η περίφραξη δημιουργεί προβλήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς τα πυροσβεστικά οχήματα θα δυσκολευτούν ή δε θα μπορούν να κινηθούν σε αγροτική οδό που “στένεψε” με την περίφραξη της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, κρούει ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιρρόης, Χρήστος Κυριακόπουλος.

Ο ίδιος υπέβαλε σχετικό έγγραφο στο Δήμο Οιχαλίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Καλλιρρόης ενημερώνει για τα υπάρχοντα προβλήματα στον αγροτικό δρόμο που ξεκινά από τον παλιό εθνικό δρόμο Καλλιρρόης –Βασιλικού, περνάει ανατολικά των εγκαταστάσεων του σκουπιδοεργοστασίου και συνεχίζει προς το χωριό Κωνσταντίνοι και τον οικισμό “Ελαιώνας” της Σουηδικής Κοινότητας της Καλλιρρόης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι κατά μήκος των εγκαταστάσεων έχει τοποθετηθεί περίφραξη πάνω στο οδόστρωμα, με προέκταση των πασσάλων της περίφραξης στο πάνω μέρος κατά 30 εκατοστά περίπου με κατεύθυνση προς το δρόμο, μειώνοντας έτσι το πλάτος του αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη έως και αδύνατη η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι στο υπόλοιπο τμήμα (μετά το ύψος των εγκαταστάσεων) και σε μήκος 1.500 περίπου μέτρων χρειάζεται διάνοιξη και διαμόρφωση του υπάρχοντος δρόμου, για να υπάρχει ομαλή διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Τέλος επισημαίνει ότι, επειδή ο συγκεκριμένος δρόμος χρησιμοποιείται και ως ζώνη πυρασφάλειας, είναι επείγουσα η παρέμβαση και η αποκατάσταση αυτή, καθώς σε περίπτωση πυρκαγιάς κινδυνεύουν οι οικισμοί Καλλιρρόης, Κωνσταντίνων, καθώς και της Σουηδικής Κοινότητας της Καλλιρρόης “O Ελαιώνας”, λόγω του ότι παραπλεύρως του δρόμου και των προαναφερθέντων οικισμών υπάρχει πλούσια και πυκνή δασική έκταση.