Πυροβόλησαν ελάφια στο Αγνάντι

Πυροβόλησαν ελάφια στο Αγνάντι

Επώνυμη καταγγελία έφθασε τις προηγούμενες ημέρες στην εφημερίδα μας από αναγνώστη, ο οποίος περιγράφει ένα – τουλάχιστον- βάρβαρο περιστατικό που διεπράχθη από ανθρώπους.

Ειδικότερα, ο Κ.Τ (σ.σ. τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) αναφέρει τα εξής: «Πριν από μερικούς μήνες άγνωστοι παραβίασαν την περίφραξη σε φάρμα ελαφιών και άλλων ζώων που βρίσκεται στην περιοχή Αγνάντιου /Αδριανή με σκοπό να κλέψουν. Αφού σκότωσαν τα δύο τσοπανόσκυλα, εισήλθαν στο κτήμα. Άγνωστο παραμένει αν εκλάπησαν την ίδια ημέρα ή νύχτα τα εννέα παγώνια, διότι φώναζαν δυνατά.

Όπως άγνωστο παραμένει αν σκότωσαν κάποιο ελάφι την ίδια νύκτα ή ημέρα μέσα στη φάρμα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οκτώ ελάφια κατάφεραν να δραπετεύσουν και σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που εργάζονται στην περιοχή σε αγροτικές εργασίες, τα είδαν ακόμη και σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τη φάρμα.

Δυστυχώς και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τέσσερα από αυτά τα ελάφια τα σκότωσαν κυνηγοί. Μάλιστα, δύο από αυτά βρέθηκαν νεκρά, ημέρες μετά τον πυροβολισμό τους από πυροβόλο όπλο, κοντά στη φάρμα (πολύ δύσκολα θα πέσει επί τόπου νεκρό ένα ελάφι. Το ελάφι είναι πολύ δυνατό, πολύ έξυπνο και φυσικά υπερήφανο ζώο, και ακόμη βαριά τραυματισμένο θα φύγει να κρυφτεί και να πεθάνει αργότερα).

Πριν από μερικά χρόνια από φάρμα στην Καλαμάτα είχε δραπετεύσει ένα ελάφι. Ύστερα από τρεις μήνες βρέθηκε νεκρό στο κυμοθάλασσο της Δυτικής Παραλίας. Το άτυχο ζώο είχε δεχτεί σκάγια σε όλο του το σώμα, καιγόταν και πήγε να δροσιστεί.

Δυστυχώς, μόνο ένα κατάφερε να φτάσει έως τη φάρμα για να δεχτεί την περίθαλψη του ιδιοκτήτη του και να επιζήσει. Είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Το ένα βόλι το χτύπησε στο μάτι, με αποτέλεσμα να το χάσει, και το άλλο στο κρανίο.

Σε επεξεργασία από ειδικούς βρίσκεται η κάμερα που υπήρχε στη φάρμα μήπως και ξεχωρίσουν τα πρόσωπα των ζωοκλεφτών, διότι βρισκόταν σε αρκετά μακρινή απόσταση από το συμβάν».