Θαλάσσιες χελώνες ζευγαρώνουν στο λιμάνι Κυπαρισσίας

Θαλάσσιες χελώνες ζευγαρώνουν στο λιμάνι Κυπαρισσίας

Θαλάσσιες χελώνες εμφανίστηκαν χθες στο λιμάνι Κυπαρισσίας, οι πρώτες τη φετινή χρονιά που έγιναν αντιληπτές! Μάλιστα, οι χελώνες, όπως συνηθίζουν κατ’ έτος στα ήρεμα νερά του λιμανιού, ερωτοτροπούσαν!

Ωστόσο, κάτοικος αντικρίζοντας τη «σκηνή» φοβήθηκε πως κάτι κακό ίσως έχει συμβεί, καθώς δε διέκρινε πως πρόκειται για δύο χελώνες, αλλά νόμισε ότι είναι μία. Παράλληλα, δεν είδε κάποια κίνηση, βάζοντας στο μυαλό του τα χειρότερα για την τύχη της χελώνας. Ειδοποίησε, λοιπόν, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας και στο σημείο έσπευσε ο διοικητής του, ο οποίος αντικρίζοντας το θέαμα αντιλήφθηκε πως πρόκειται για ζευγάρωμα και ήταν καθησυχαστικός προς τους πολίτες.

Τονίζεται πως το θέαμα με τις καρέττα καρέττα να κολυμπούν στα ήρεμα νερά του λιμανιού είναι εντυπωσιακό και προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου, που σπεύδει να τις φωτογραφίσει και βιντεοσκοπήσει, κάνοντας σχετικές δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο επιλέγουν τα νερά του λιμανιού θαλάσσιες χελώνες για να ζευγαρώσουν αφότου καταφθάνουν στην περιοχή του Νότιου Κυπαρισσιακού κόλπου, που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ωοτοκίας.
Η.Γ.