Το Σάββατο ο 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας

Το Σάββατο ο 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας

Η πιστοποιημένη διαδρομή φέρνει ξένους δρομείς, ρεκόρ συμμετοχών και υπόσχεται επιδόσεις

Άλλο επίπεδο ανεβαίνει ο Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας 10 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 29 Απριλίου (εκκίνηση 6.30 μ.μ.) για 21η χρονιά.

Η διαδρομή από το κέντρο της πόλης και μέσω του λιμανιού και της ανατολικής παραλίας μέχρι το «Φιλοξένια» (με επιστροφή) εκτός από πανέμορφη και φιλική για όλους είναι πλέον και πιστοποιημένη από την A.I.M.S Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθωνίων κι αυτό σημαίνει ότι οι επιδόσεις που θα καταγραφούν έχουν επίσημη αναγνώριση.

Έτσι, εκτός από τους φίλους του τρεξίματος που αυξάνονται κάθε χρόνο αγκαλιάζοντας τον αγώνα της Καλαμάτας, λόγω και της εξαιρετικής διοργάνωσης που εγγυάται ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ενδιαφέρον δείχνουν και ξένοι αθλητές που αποκτούν έτσι ένα επιπλέον κίνητρο.

Και για τον φετινό αγώνα υπάρχουν ήδη εγγραφές από Αγγλία, Πολωνία και άλλες χώρες του εξωτερικού και στόχος είναιη ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα του αγώνα.

Πάνω απ’ όλα όμως ο «Γύρος Καλαμάτας» είναι μια ανοιξιάτικη γιορτή του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, που θα χαρούν και φέτος μικροί και μεγάλοι. Ο αγώνας 10 χλμ. αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών και μαζί με το δυναμικό βάδισμα στη μεγάλη διαδρομή, το 1,5 χλμ. για παιδιά και γονείς, αλλά και τον αγώνα Special Olympics που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 2 χιλιάδες κόσμου θα βρεθούν για να τρέξουν το Σάββατο στην καρδιά της Καλαμάτας!

Ο 21ος Αγώνας Δρόμου είναι αφιερωμένος στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Μεσσηνίας), τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Χθες το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΔΥΜ στο ανατολική κέντρο, εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος των Δρομέων Υγείας, Χρήστος Μπένος, ευχαρίστησε όσους υποστηρίζουν τη διοργάνωση, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς και μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα ρεκόρ συμμετοχής, αλλά και χρόνου που αναμένεται να καταγραφούν στο 10άρι (στους άνδρες η καλύτερη επίδοση ανήκει από πέρυσι στον Παναγιώτη Καρούζο με 31’55’’ και στις γυναίκες από το 2015 στην Φωτεινή Δαγκλή).

«Η Kαλαμάτα είναι έτοιμη να υποδεχθεί εκατοντάδες αθλητές από όλη τη χώρα στον 21ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας. Μια διοργάνωση που έχει γίνει, πλέον, θεσμός και διαφημίζει την πόλη μας» ανέφερε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στον Αγώνα της πόλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ανδρέας Τσουκαλάς, τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει τον Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας και ανάλογες διοργανώσεις που προάγουν τον αθλητισμό και προβάλλουν τουριστικά την περιοχή μας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων με Αυτισμό Μεσσηνίας, Κώστας Σαραβελάκης, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, οι οποίοι αποφάσισαν να ενισχύσουν οικονομικά και ηθικά τον φορέα και τα μέλη που εκπροσωπεί. Η επιτυχία του περυσινού «δοκιμαστικού» άνοιξε το δρόμο για την ένταξη στο πρόγραμμα κι ενός αγώνα Special Olympics στον οποίο θα λάβουν μέρος όχι μόνο παιδιά και νέοι από τη Μεσσηνία, αλλά επίσης από τη Σπάρτη, τον Πύργο και την Τρίπολη.  

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Θύμιος Αλεξόπουλος, ευχαρίστησε τους εθελοντές, άτομα και συλλόγους που μαζί με την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία θα φροντίσουν για την ασφάλεια και όλες τις οργανωτικές πτυχές του αγώνα. Επίσης, αναφέρθηκε αναλυτικά στη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δρομείς, τονίζοντας την ανάγκη οι οδηγοί να είναι υπομονετικοί κατά την ώρα του αγώνα, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που προβάλλει την πόλη, δίνοντας μια εκπληκτική εικόνα προς τα έξω, καθώς «Συνδέει το πάθος του αθλητή, τη χαρά του εθελοντή και τον ενθουσιασμό του θεατή, στην πιο όμορφη διαδρομή για τρέξιμο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος του ΣΔΥΜ.

Πρόγραμμα αγώνα
ΣΑΒΒΑΤΟ 29ΑΠΡΙΛΙΟΥ
-10:00 – 18:00 Παραλαβή συμμετοχής και τεχνικού t-shirt
-17:00 – 18:20 Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων για φύλαξη
-18:30 Εκκίνηση αγώνα τρεξίματος 10 χλμ. Και Δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ.
-Αγώνας για παιδιά και γονείς, 1,5 χλμ. ώρα 18:35.
-Αγώνας SPECIAL OLYMPICS 1 χλμ. ώρα 18:35.
-19:02 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
-20:00 Απονομές στους νικητές του αγώνα.
-20:30 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα

-Οι ηλεκτρονικές εγγραφές κλείνουν την Πέμπτη, ενώ περιορισμένες εγγραφές για το δεκάρι θα γίνουν την ημέρα του αγώνα (έως τις 5 μ.μ.).
Η γραμματεία θα βρίσκεται από τις 10 το πρωί στην πλατεία για τις εγγραφές των παιδιών.