2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας: Μια εβδομάδα στο Κάουνας της Λιθουανίας

2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας: Μια εβδομάδα στο Κάουνας  της Λιθουανίας

Μαθητές και καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το σχολείο Gymnasium of Lithouanian University of Health Sciencies στην πόλη Κάουνας της Λιθουανίας από τις 14 έως και 21 Μαΐου,  στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus +2021-27 «Σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus + 2021».

Οι μαθητές Αργυροηλιόπουλος Νικόλαος, Καλαποθαράκου Ηλιάννα, Κλείδωνα Γεωργία, Καραβλίδη Ειρήνη, Λάγιος Γεώργιος ,Μπαϊρακτάρης Γεώργιος, Στρακινάρ Χρυσάνθη και οι καθηγήτριες Λαμπροπούλου Ιωάννα και Κωνσταντάκη Αλεξάνδρα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Learning English through Environmental Studies”.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές παρακολούθησαν διαλέξεις και εργαστήρια, τα οποία είχε ετοιμάσει το σχολείο φιλοξενίας σε σχέση με τους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, και παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργασιών τους. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή βιωματικά με την καθημερινότητα και τη νοοτροπία των κατοίκων της πόλης, αφού φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες, συμμετείχαν με επιτυχία σε αθλητικές δραστηριότητες και επισκέφτηκαν αξιοθέατα τόσο του Κάουνας όσο και του Βίλνιους.