7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Επίσκεψη των μαθητών στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων»

7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Επίσκεψη των μαθητών στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων»

Το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας “Αρχέλων” στον σταθμό Αϊ-Γιαννάκη, κοντά στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας, επισκέφθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στους Β’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, μαζί με στους δασκάλους στους Δημήτρη Δημητρίου και Παναγιώτη Μπαλιάμη.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια εκπαιδευτική εμπειρία που προσέφερε στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν για τη ζωή και την προστασία των θαλάσσιων χελωνών που είναι απειλούμενα είδη.

Αστροπαρατήρηση στην Καλαμάτα

Στο μεταξύ, τη βραδιά της Τρίτης η παραλία της Καλαμάτας μεταμορφώθηκε σε έναν αστρικό κόσμο που είχε επισκεφθεί μια ομάδα περίεργων και περιπετειωδών μικρών αστρονόμων. Εκεί οι μαθητές της Β΄ τάξης, μαζί με τους δασκάλους τους, και με την πολύτιμη συνεισφορά ενός γονέα μαθητή που παρείχε ένα εξαιρετικό τηλεσκόπιο, αποφάσισαν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία αστροπαρατήρησης.

Η δε πρωτοβουλία εντασσόταν στο πλαίσιο μιας γιορτής που ετοιμάζει η Β΄ τάξη με θέμα τους πλανήτες.

Η αστροπαρατήρηση αποτέλεσε, επίσης, μια ευκαιρία για την ενίσχυση της συνεργασίας και της ομαδικότητας, καθώς οι μαθητές εργάστηκαν από κοινού για να επιτύχουν τον καλύτερο δυνατό αστρονομικό παρατηρητήριο και να μοιραστούν τις γνώσεις τους.

Η ΣΤ’ Τάξη στο Εικαστικό Εργαστήρι

Τέλος, η ΣΤ τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας επισκέφθηκε το Εικαστικό Εργαστήρι «Φάρις», στο πλαίσιο του προγράμματος e-twinning με θέμα “Πολιτισμικές Διαφορές – Η πόλη μου Ιστορία και Πολιτισμός χθες και σήμερα!”

Η επίσκεψη αυτή ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να εξερευνήσουν την τοπική κουλτούρα και ιστορία μέσα από την τέχνη και τη δημιουργικότητα.

Υπό την επίβλεψη, δε, εμπειρογνωμόνων καλλιτεχνών εργάστηκαν με διάφορα υλικά και τεχνικές και εξέφρασαν τις ιδέες τους μέσα από τη δημιουργία έργων τέχνης.

Οι μαθητές απόλαυσαν τη διαδικασία της δημιουργίας και της έκφρασης μέσω της τέχνης, όπως και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, Σταυρούλα Σάλμα, Μαρία Παπαδοπούλου και Μαρία Διαμαντοπούλου.