Αγώνες επί κοντώ σήμερα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Αγώνες επί κοντώ σήμερα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Με την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου ο ΓΣ ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει σήμερα για δεύτερη χρονιά, τον Διεθνή Αγώνα Άλματος επί Κοντώ με την ονομασία KALAMATA STREET POLE VAULT–VOLVO ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με συμμετοχές δεκάδων κορυφαίων αθλητών & αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αγώνες Ανδρών, Γυναικών, Παίδων, Κορασίδων).  Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης μας, κατά τη χθεσινή-προκαταρκτική ημέρα της διοργάνωσης. Σε αυτή μίλησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Κρανιώτης, ο Πρόεδρο του ΓΣ «Ακρίτας 2016» Πέτρος Παπαδόπουλος, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Μανώλης Καραγιάννης και οι πρωταθλητές Παύλος Κριαράς, Ελένη Πόλακ και Ντεμέτ Παρλάκ (Τουρκία).

«Ως Δήμος είναι προφανές ότι στηρίζουμε τέτοιου είδους αθλητικές δράσεις, δράσεις που προφανώς προσθέτουν στην εξωστρέφεια της πόλης και προσελκύουν σπουδαίους αθλητές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της πόλης, ο οποίος και κάλεσε Καλαματιανούς και επισκέπτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Σημειώνεται ότι η καινοτομία των αγώνων είναι ότι υλοποιούνται σε υπαίθριο χώρο, στην ευρύχωρη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, γεγονός που προσφέρει την ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμο να παρακολουθήσει ζωντανά και σε απόσταση ‘αναπνοής’ το εντυπωσιακό θέαμα των αλμάτων σε ύψη 5 και πλέον μέτρων!

Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, οι φετινοί αγώνες έχουν αναβαθμιστεί με την ένταξή τους στα OUTDOOR CHALLENGER MEETING, παρέχοντας τις προδιαγραφές να συμμετέχουν ξένοι αθλητές/τριες με τις επιδόσεις τους να καταμετρούνται τόσο από τον ΣΕΓΑΣ στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (IAAF).

Στο Καλαμάτα Street Pole Vault θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι Ελένη Κλαούντια Πόλακ, Demet Parlak (Tουρκία), Sonia Malavisi, Μaria-Roberta Gherca (Ιταλία), Naama Bernstein (Iσραήλ), Γιάννης Ρίζος (περσινός νικητής του αγώνα), Πέτρος Χατζίου, Αντώνης Σάντας, Παύλος Κριαράς, Νίκανδρος Στυλιανού, Max Mandusic, Simone Bertelli (Ιταλία), Robert Renner (Σλοβενία).

Το πρόγραμμα των αγώνων
Περίπου 60 αθλητές και αθλήτριες θα «παρελάσουν» σήμερα από τον υπαίθριο στίβο του άλματος επί κοντώ. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της σημερινής Παρασκευής περιλαμβάνει αγώνες σε 4 κατηγορίες: 10.00 Παίδων Κ16, 12.00 Κορασίδων Κ16, 17.30 αγώνας Γυναικών, 20.00 Ανδρών. Η βραδιά θα κλείσει με τις απονομές.

Το κοινό θα απολαύσει ζωντανά και ένα ξεχωριστό εναέριο ακροβατικό  σόου από τον Άθλο Καλαμάτας. Την παρουσίαση των αγώνων θα κάνει ο δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης.