Αλ. Χαρίτσης για εκλογικό αποτέλεσμα: «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς»

Αλ. Χαρίτσης για εκλογικό αποτέλεσμα: «Επιτρέπεται να πέσεις,  επιβάλλεται να σηκωθείς»

Με διάθεση συλλογικής αυτοκριτικής, αλλά ταυτόχρονα και την πίστη ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. θα καταφέρει να βρει και πάλι το “εκλογικό του μπόι”, ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, αποτιμά σε δήλωσή του το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Αναλυτικά αναφέρει: “Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου σημαδεύει τον πολιτικό μας χώρο με ένα ιδιαίτερα αρνητικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, όμως, συνιστά αναμφισβήτητα και ένα μεγάλο πισωγύρισμα για την κοινωνία, το κράτος δικαίου, τα εργασιακά δικαιώματα, τις κατακτήσεις της δημόσιας Υγείας και Παιδείας.

Στην Αριστερά γνωρίζουμε από ήττες. Γνωρίζουμε, όμως, καλύτερα το «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς». Και στις επερχόμενες εκλογές, όρθιοι και με αποφασιστικότητα, θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά. Θα βρεθούμε συλλογικά στη μάχη, απέναντι στην προσπάθεια επιβολής ενός παντοδύναμου νεοφιλελευθερισμού, προς όφελος της κοινωνίας και των λαϊκών συμφερόντων.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου, τις Μεσσήνιες και τους Μεσσήνιους, που με τίμησαν με την ψήφο τους. Τους συνυποψηφίους μου για το συλλογικό μας αγώνα. Κυρίως, όμως, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους μου, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για το δύσκολο αγώνα που έδωσαν σε κάθε πόλη και χωριό σε ολόκληρη την Μεσσηνία.

Μπροστά στη νέα μεγάλη μάχη που θα δώσουμε μαζί, ας κρατήσουμε τους στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη:

«Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει

όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα,

έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω

πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.»”.