Απεβίωσε ο Γιάννης Χιώτης

Απεβίωσε ο Γιάννης Χιώτης

Απεβίωσε τη Δευτέρα 8 Μαΐου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Π.Σ. «Η Καλαμάτα», Γιάννης Χιώτης, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Γιάννης Χιώτης από το 1964 έως το 1967 αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ το 1967 εντάχθηκε στην ομάδα της Καλαμάτας. Μάλιστα ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της νεοσύστατης ομάδας, που τη σεζόν 1972 – 73 πανηγύρισε την άνοδο στην Α΄ Εθνική. Αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός δίπλα στον Άγγελο  Σκαφιδά. Είχε αρκετές συμμετοχές στη μεγάλη εθνική κατηγορία με τη «Μαύρη Θύελλα».

Στη συνέχεια υπήρξε προπονητής – παίκτης  στο Μεσσηνιακό Γ.Σ. Διετέλεσε δε για πολλά έτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Π.Σ. «Η Καλαμάτα», ενώ όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου.

Εργάστηκε ως τραπεζοϋπάλληλος, ενώ ήταν στέλεχος του ΚΚΕ. Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Το χρονικό διάστημα 1999-2003 ήταν δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας. Οι γιοι του Κώστας και Πέτρος αγωνίστηκαν σε διάφορες ομάδες της Μεσσηνίας, ενώ ο Πέτρος ακολουθεί πλέον την καριέρα του προπονητή  (την εφετινή σεζόν εργάστηκε στην Αναγέννηση Παραλίας).

Η πολιτική κηδεία του Γιάννη Χιώτη θα γίνει σήμερα στις 5.00 μ.μ. στο Νεκροταφείο Καλαμάτας.

Το «Θάρρος» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.