Από το «ντελίβερι»… στη διανομή χασίς!

Από το «ντελίβερι»… στη διανομή χασίς!

Να καλύψουν τη δράση τους και να ξεγελάσουν τους αστυνομικούς προσπάθησαν τρεις νεαροί μέσα από την περιστασιακή ενασχόλησή τους ως διανομείς σε καταστήματα της Καλαμάτας, οι οποίοι και συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ο ένας κατηγορείται και για απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.

Οι τρεις τους είχαν σχηματίσει εγκληματική ομάδα και διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών, ενώ έχουν απασχολήσει και  παλιότερα τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και βρίσκονται υπό επιτήρηση.

Κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκε πάνω από ένα κιλό κάνναβης, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Με προπομπό
Ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι ένας  28χρονος Έλληνας, ένας 26χρονος Βούλγαρος κι ένας 26χρονος Αλβανός, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Έτσι, την Παρασκευή το απόγευμα οργανώθηκε επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Πύλου να κινείται ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο 26χρονοι και το οποίο, όπως αποδείχθηκε, λειτουργούσε ως προπομπός. Πιο πίσω ακολουθούσε ο 28χρονος με άλλο αυτοκίνητο.

Προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις διωκτικές Αρχές είχαν αναπτύξει ιδιαίτερη μεθοδολογία για τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Χρησιμοποιούσαν προπομπό κατά τη μεταφορά των ναρκωτικών, προκειμένου να ελέγχει για τυχόν ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων, ενώ οι μεταφορές πραγματοποιούνταν κυρίως απογευματινές ώρες, κατά τις οποίες η κίνηση των οχημάτων είναι αυξημένη.

Επιπλέον, εκμεταλλεύονταν την περιστασιακή επαγγελματική τους δραστηριότητα ως διανομείς, ώστε να διακινούν τις ποσότητες των ναρκωτικών και να συγκαλύπτουν τις παράνομες πράξεις τους.

Σκορπούσε χασίς στους δρόμους
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι δύο 26χρονοι με το αυτοκίνητο που προπορεύονταν, έλεγχαν διερευνητικά τα σημεία από τα οποία διέρχονταν για τη πιθανή ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων, καθώς ακολουθούσε με άλλο όχημα ο 28χρονος.

Στο ύψος του σταθμού στη Μεσσήνη οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο 26χρονοι και συνελήφθησαν. Ο 28χρονος, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, ανέπτυξε ταχύτητα και παρότι προσπάθησαν με τη χρήση ηχητικών σημάτων και υποδείξεων να τον ακινητοποιήσουν, συνέχισε να αναπτύσσει υπερβολική ταχύτητα και παράλληλα να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να διαφύγει, οδηγώντας μέσα στην πόλη της Μεσσήνης.

Αφού είδε ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει, σταμάτησε το αυτοκίνητο και κατέβηκε επιχειρώντας να διαφύγει πεζή. Μάλιστα, πέταξε στο έδαφος μια σακούλα με συσκευασίες χασίς, ενώ άλλη μία την έσκισε κι άρχισε να σκορπάει το χασίς στο δρόμο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και περισυνέλεξαν πέντε ανισοβαρείς ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 1.014 γραμμαρίων.

Από τους τρεις συλληφθέντες κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και συνολικά το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τα ναρκωτικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, προμηθεύονταν από άγνωστο άτομο στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και τα διακινούσαν στην Καλαμάτα αντί 5 ευρώ το γραμμάριο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, ναρκωτικά και τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απείθειας και της επικίνδυνης οδήγησης. 

Τέλος, κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Της Βίκυς Βετουλάκη