Αλ. Χαρίτσης: Δικαιοσύνη στην Υγεία με ισχυρό ΕΣΥ και ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες

Αλ. Χαρίτσης: Δικαιοσύνη στην Υγεία με ισχυρό ΕΣΥ και ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες

«H νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές τις 21ης Μαΐου θα σημάνει την αντιστροφή της  πολιτικής απαξίωσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την κατάργηση  κάθε ρύθμισης  που οδηγεί στην ιδιωτικοποίησή του» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το νέο ΕΣΥ, η οποία έγινε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας τη Δευτέρα το μεσημέρι.

«Η ανάταξη της υποστελέχωσης του ΕΣΥ θα στηριχτεί σε ένα πλέγμα μέτρων που θα εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια και την προοπτική όσων ήδη εργάζονται σε αυτό» επισήμανε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας παράλληλα τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «τον προγραμματισμό για προκήρυξη 15.000 νέων μόνιμων θέσεων όλων των ειδικοτήτων και για όλα τα επίπεδα περίθαλψης, επιπλέον των αναπληρώσεων των θέσεων που αδειάζουν λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης, σε βάθος 4ετίας. Με 5.000 απ’ αυτούς τους διορισμούς να ολοκληρώνονται μέσα στο πρώτο χρόνο. Και με τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη μισθολογική αναβάθμιση των εργαζομένων στο σύστημα Υγείας, με το μισθό του πρωτοδιοριζόμενου γιατρού να διαμορφώνεται στα 2.000 ευρώ καθαρά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δωρεάν και ποιοτική φροντίδα που δικαιούνται, παράλληλα με τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων υγειονομικών», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.