Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Χωρίς… ουρές οι αναθέσεις τόνισε ο Θ. Βασιλόπουλος

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Χωρίς… ουρές οι αναθέσεις τόνισε ο Θ. Βασιλόπουλος

Στις τελευταίες συνεδριάσεις- ιδιαίτερα-  του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, ζητά από τη Δημοτική Αρχή να υποβάλει στο Σώμα κατάσταση με τις αναθέσεις που έχουν γίνει σε μελετητικά γραφεία, μέσω αναπτυξιακών εταιρειών.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση το θέμα τέθηκε και πάλι. Κι ενώ ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος είπε στον κ. Κοσμόπουλο ότι αυτό που ζητάει “είναι εύκολο” να υλοποιηθεί και δήλωσε ότι μέχρι το πέρας της συνεδρίασης θα υπήρχε αυτή η κατάσταση, στο τέλος ανέφερε στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ότι αυτό θα συμβεί στην επόμενη.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε γενικά για τις αναθέσεις: “Τα πάντα είναι δημόσια, τα πάντα ελέγχονται, τα πάντα γίνονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Υπάρχει το Διαύγεια, υπάρχει το ΚΗΜΔΗΣ, αυτά είναι γνωστά σε όλους. Όπως, επίσης, είναι γνωστό και προφανώς το γνωρίζετε, οι διαδικασίες, είτε γίνονται στο Δήμο Καλαμάτας είτε γίνονται στον αναπτυξιακό οργανισμό, διέπονται από τις διατάξεις του 44/12, άρα ούτε σκιές υπάρχουν, ούτε κάτι μεμπτό, ούτε τίποτα”.

Επίσης, τόνισε ότι οι αναθέσεις γίνονται με εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου: “Τα πάντα γίνονται με εισηγήσεις υπηρεσιακών και όλες αυτές οι αναθέσεις ελέγχονται ως προς τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητα. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς να ελεγχθούν όλες οι διαδικασίες, οπότε εμείς δεν έχουμε τίποτα απολύτως να κρύψουμε, όλες οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι απολύτως νόμιμες. Οι διοικητικές πράξεις γίνονται πάντα με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και τίποτα περισσότερο”.
Α.Π.